262. A húsvéti nyúl kedvence: Frank The Rabbit

Feltartózhatatlanul közelednek a húsvéti ünnepek, így jöjjön egy izgalmas sárgarépás koktél a 10th Kitchentől. Frank The Rabbit.

Frank The Rabbit

Fotó: 10thkitchen.com

0 Tovább

261. A gin reneszánszának zászlóshajója a WarmUpban: Martin Miller's

Martin Miller barátaival épp valami rossz Gin Tonicot iszogatott szomorúan egy csendes londoni bárban 1998 nyarán, amikor csalódottságától felfűtve kijelentette, hogy időt és pénzt nem sajnálva ő bizony szeretné megalkotni a világ legtökéletesebb ginjét. Egy igazi modern klasszikust, ami akár tisztán fogyasztva is élvezhető. Még ott a bárban felírta egy szalvétára, hogy milyen fűszereket képzelt el ízesítőként, például toszkán és indiai borókát, kínai kasszia kérget vagy francia angyalgyökeret. Az ideális lepárlóként Miller víziójában egyszerűen csak Anglia legjobb, legtradicionálisabb pot still desztillálója szerepelt, azonban a legnagyobb dobásnak mégis a világ legtisztább, legkönnyedebb izlandi vizét szánta, mellyel ott helyben házasítják az Angliából érkező párlatot. A terveket aztán tettek követték és megszületett az azóta kultikussá vált Martin Miller's márka, ami a gin reneszánszának zászlóshajója lett.

Martin Miller

A 2013 karácsonyán elhunyt Martin Miller úgy gondolta, hogy egy ginnek romantikusnak és csábítónak kell lennie, ellentétben a vodkával, amit csupán a tudomány győzelmének tartott a szív felett (fotó: Martin Miller's)

0 Tovább

260. Vylyan borkóstoló a Veritasban

Vylyan. Egy XV. századi monográfiában nevezték így Villányt. Nem véletlenül olyan fontos a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet számára a hagyományok tisztelete. Például éppen 20 éve született meg birtokboruk, a Montenuovo, aminek apropóján Ipacs Szabó István főborász tartott vezetett kóstolót a Veritas Borkereskedésben.

vylyan kóstoló veritas borkereskedés chardonnay ördög cuvée pinot noir montenuovo cuvée merlot cabernet franc cabernet sauvignon

0 Tovább

(X) Massimiliano Gancia tartott mesterkurzust a VinCE Budapesten

Elsőnek lenni mindig kiváltság. Carlo Gancia 1850-ben nemcsak az első olasz pezsgőházat alapította meg, de 20 évvel később először készítette el az azóta kultikussá vált Asti pezsgőt. A Gancia család ötödik generációs leszármazottja épp a hétvégén tartott mesterkurzust Közép-Európa legnagyobb boros-pezsgős rendezvényén, a VinCE Budapesten, ahol természetesen az édes buborékok királyát, a Gancia Astit, valamint a magyar piacra a közeljövőben bevezetésre kerülő Pinot di Pinot is megkóstolhatták a résztvevők.

Masssimilliano Gancia

0 Tovább

258. Világbajnok pezsgők a VinCE Budapesten

A tavalyi Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) egyik bírája, Essi Avellan Master of Wine és tartalékos bírája, Márkus György hat tételt hozott el a verseny aranyérmesei közül a VinCE Budapest pénteki mesterkurzusára. Tony Jordannal és Tom Stevensonnal közösen az előadók egy héten keresztül folyamatosan kóstolták a nevezett pezsgőket, hogy aztán kiválasszák a legjobbakat, tehát a minőség abszolút garantált volt. Oscar-díjas pezsgők ötcsillagos környezetben.

vince budapest pezsgő taittinger palmer kóstoló piper-heidsieck charles-heidsieck perrier-jouet pommery champagne cswwc

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

257. Ehető koktélok nőnapra

A hazai molekuláris mixológia úttörője, Keresztes Ferenc a Tokio Budapestben készített el két ehető koktélt nőnap alkalmából. Uborkás vodkakapszula és tiramisuhab fagyasztott rózsával.

0 Tovább

256. Az első olasz pezsgőház a VinCE Budapesten

Olaszország első pezsgőháza, a Gancia is bemutatkozik Magyarország legnagyobb boros-pezsgős rendezvényén, a VinCE Budapesten. A pezsgőház standján a háromnapos show ideje alatt bárki megkóstolhatja az olasz életstílus és az ünneplés megtestesítését jelentő Gancia pezsgőket, egy mesterkurzus keretében pedig a Gancia család ötödik generációs képviselője, Massimiliano Gancia mutatja be a márka legjobb tételeit. 2015. március 6-8. között tehát VinCE Budapest és Gancia a főváros egyik legimpozánsabb szállodájában!

0 Tovább

255. Buborékos bajnok: Grand Maniac

A Magyar Bármixer Unió meghívásának köszönhetően volt szerencsém részt venni az idei Magyar Koktél és Flair Bajnokság nagydöntőjének kóstolózsűrijében, ahol a legjobb koktélt a londoni Yama Momo bármenedzsere, Malomhegyi Anett készítette el. Rendkívül pozitívnak tartom, hogy ebben a kissé elférfiasodott szakmában egy hölgy a pasik fölé tudott kerekedni, főként, hogy mindezt az egyik kedvenc kategóriámban, a sparklingban tette egy szép harmóniával rendelkező, virágos-gyümölcsös itallal. Anett ráadásul vőlegényével, a flair győztes Deák Olivérrel együtt képviselheti hazánkat a szófiai világbajnokságon. A legjobbakat nektek!

0 Tovább

254. Az étkezés utáni koktélok királya: Brandy Alexander

Korábbi, gin alapú elődje még csak Alexander néven futott, azonban manapság inkább a konyak (vagy szimpla brandy) bázisú Brandy Alexander az ismert. Mint számos koktél esetében, itt is rengeteg verzió létezik a létrejöttét illetően, de az biztosnak tűnik, hogy írásban Hugo R. Ensslin 1916-os Recipes for Mixed Drinks c. könyvében jelent meg először (ekkor még London dry ginnel és őrölt szerecsendió nélkül). A legvalószínűbb teória egyébként Barry Popik etimológus nevéhez fűződik, aki szerint egy New York-i lobster palaceban, a Rector's-ban Troy Alexander bártender készítette el elsőként, méghozzá egy Phoebe Snow vacsorán. Brandy Alexander.

Fotó: thekitchensinkrecipes.com

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Alchemists Night (Brody Studios)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Koktélkóstoló (St. Andrea Wine & Skybar)
Boroshordós érlelések (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Douglas Laing (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Skybaby bemutató (Budaörsi Repülőtér)
Mesterkurzus Marian Bekével (Intercontinental Budapest)
Pannonhalmi apátsági borok (Wineglass Communication sajtóklub)
Finlandia Masterclass 2018 (A38)
Brexit fröccs és popcornos kecskesajt (I Gát U)
Gál Lajos (Wineglass Communication sajtóklub)
Koktélkóstoló (Kollázs)
Italicus bemutató (Caviar & Bull Budapest)
Pezsgőkóstoló (Wineglass Communication)
Koktélkóstoló (Leo Budapest & Beefbar Budapest)
Budapest Borfesztivál 2018
Új gin, rum és whisky az Agárditól (Belvárosi Piac)
Naked Grouse bemutató (TELEP)
Compass Box kóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Párlatok és Harrer csokoládék (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Szakékóstoló (Japán Nagykövetség)
Best of Heinemann
Őszi menü (Café Delion Bistro)
TRiSPiRiT pálinkakoktélok (Brody Studios)
Film (High Note Skybar)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)