493. Mesterkurzus Diego Ferrarival

A Fabbri meghívására nemrég Magyarországra látogatott Diego Ferrari Olaszországból, aki előbb zsűrizett a Magyar Koktél és Flair Bajnokságon, majd hazai bártendereknek megtartotta Cocktail Art & Max 21 mesterkurzusát. A név első fele arra utal, hogy az előadó indította el a csaknem 9 ezer tagot számláló Cocktail Art facebook csoportot, ami koktélokról készült képek megosztására szolgál. A név második fele a maximum 21 térf.%-os alkoholtartalomra utal, ugyanis Diego a milánói Rotonda Bistro bármenedzsere, ahol nem használhatnak ennél magasabb alkoholtartalmú italokat, köszönhetően a bisztrónak otthont adó Rotonda della Besana területén érvényes szabályoknak. Természetesen néhány példán keresztül mi is belekóstolhattunk a spiritek alatti világba, íme a receptúrák.

fabbri diego ferrari rotonda bistro bitter fameido ionicis passion fabbri receptúra

0 Tovább

492. Aszú vagy száraz furmint?

A Furmint Február kapcsán jó néhány tételt sikerült lekóstolnom (lásd lentebb) és egyre jobban elkezdett érdekelni Tokaj, illetve a száraz furmint jelenlegi helyzete, így bukkantam rá egy izgalmas interjúra.

furmint aszú furmint február
Fotó: Furmint Photo

0 Tovább

491. Gózon Péter nyerte a Bacardí Legacy magyar döntőjét!

A Bacardí Legacy magyar döntőjét a WarmUp bartendere, Gózon Péter nyerte, így ő képviseli hazánkat a berlini szuperfináléban. Íme a győztes koktélja, amiben remekül kiegészítette a Daiquirí egyszerű nagyszerűségét némi Camparival, kardamommal, vaníliával és sóval (számomra leginkább a vaníliás sókruszta volt a telitalálat, elképesztően jól működött a koktél többi összetevőjével). Sin Limites, azaz határok nélkül.

sin limites receptúra gózon péter rum campari bacardi

0 Tovább

490. Snoop Dogg koktélja: Laid Back

Ha már Snoop Doggnak még 1993-ból van egy Gin&Juice c. száma, a Tanqueray ginmárkának kézenfekvő volt a rapperre építeni Gin&Juice kampányát. Snoop ennek örömére összehozott egy saját koktélt is, ami az említett zene szövegében szereplő Laid Back nevet kapta.

laid back receptúra tanqueray ciroc gin vodka gin and juice snoop dogg

0 Tovább

489. Baijiu mesterkurzus a Buddha-Barban

A kínai baijiu (magyarosan pajcsiu) cirokból vagy rizsből készült párlat, amivel nemrég találkoztam elsőként Ulric Nijs mesterkurzusán a Buddha-Barban. Nem mondom, hogy elsőre nem volt szükség minden nyitottságomra az intenzív, hol kanalas gyógyszerre, hol szójaszószra emlékeztető ízek feldolgozásához, de pl. a tölgyfahordóban érlelt vagy a rózsával ízesített változat kifejezetten könnyen fogyasztható volt. Koktélok terén pedig abszolút izgalmas dolgokat lehet belőlük kihozni, személyes kedvencem az elképesztő frissességű uborkás Cucumber Crush volt.

baijiu buddha-bar ulric nijs yingtao julep nuwa campari cucumber crush cointreau guizhou elixir paul matthew moutai luxardo chinese negroni negroni julep oriole bar

0 Tovább

488. Bikavér szabályozás

A márciusi Bikavér Párbajt ifj. Gál Tibor és ifj. Vida Péter vezették fel egy mini bikavér párbajjal a St. Andrea borbárban, amit nálam összességében a szekszárdiak nyertek. Az egri borsor ugyanis túlságosan is az általam egyébként kifejezetten kedvelt, fiatal, könnyed, gyümölcsös vonalra koncentrált, a szekszárdi borsor viszont sokkal szélesebb spektrumon mozgott és nagyobb ívű volt, mivel a könnyebben fogyasztható vonal mellett egészen nagy tételeket is tartalmazott. Persze a trendeket figyelve nagyon is sok relevanciája van a könnyed, gyümölcsös bikavéreknek, viszont még mindig vannak akik nagyobb bort várnak el egy bikavér esetében. A szekszárdi tételeknél ráadásul plusz pont járt a gyönyörű közös palackokért.

bikavér bor bikavér párbaj

Fotó: Studio Bakos

0 Tovább

487. Eger és Szekszárd összefog a bikavérérét

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozicionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről.

bor eger szekszárd bikavér

Fotó: Korsós Viktor

0 Tovább

486. Kávébár-hétvége a Kazinczy utcában

Február 18-án és 19-én immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, melynek idén új helyszín, a Kazinczy utcai TESLA Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával negyven kiállító termékeit kóstolhatják meg (kávékat, borokat, párlatokat és kísérőfalatokat). A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

484. Whiskykoktélok farsangra

A Famous Grouse hazai márkanagykövete, Szombati Zsolt ajánl néhány télűző whiskykoktélt a farsangi bulikhoz. Klasszikusok egy kis csavarral, színes rétegek, valamint vattacukor, licsi és fürjtojás.

the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt receptúra cherry fashion sctoch lychee famous n.y. sour scotch and the sex the famous three colour old fashioned whisky sour whiskey sour

0 Tovább

Koktél ABC

Íme a Koktél Blogon eddig megjelent koktélok folyamatosan frissülő gyűjteménye.

Fotó: hennessy.com

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (268),whisk(e)y (103),vodka (91),gin (78),rum (68),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (40),whiskynet (37),bor (35),martini (27),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),bols (25),buddha-bar (25),tequila (24),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),konyak (17),old fashioned (17),aperol (17),campari (16),champagne (15),bacardi (15),negroni (15),angostura bitters (14),cointreau (14),finlandia (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),kreinbacher (12),vermut (11),bacardi legacy (11),irish whiskey (11),daiquiri (11),grey goose (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),nikka (10),alkoholmentes (10),jack daniels (10),jönnek az oroszok (9),jagermeister (9),boutiq bar (9),tanqueray (9),mojito (9),havana club (9),calvados (9),kávébár bazár (9),gin tonic (9),blue fox the bar (8),jim beam (8),hendricks (8),vince budapest (8),japán whisky (8),arran (8),limonádé (8),bártúra (8),absolut (8),prosecco (8),grand marnier (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),hot toddy (7),mezcal (7),ódor andrás (7),good spirit (7),moet et chandon (6),brody studios (6),alchemists night (6),the famous grouse (6),bombay sapphire (6),törley (6),benriach (6),aperol spritz (6),unicum (6),sör (6),caipirinha (6),bloody mary (6),cachaca (6),sherry (6),clément (6),kottra dezső (6),metaxa (6),sumire miyanohara (5),dez oconnell (5),the bitter truth (5),italfajták (5),felhősi attila (5),whiskey sour (5),vermouth (5),furmint (5),fabbri (5),christian drouin (5),gózon péter (5),uborka (5),belvedere (5),kilchoman (5),rye whiskey (5),gancia (5),nagy zoltán (5),receptúrák (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),royal (5),galliano (5),white russian (4),dewars (4),zwack (4),moscow mule (4),veritas borkereskedés (4),pezsgős kevert italok (4),tonik (4),bols honey (4),Campari (4),tokaj (4),bartender (4),peychauds bitters (4),ballantines (4),dilmah (4),glenfiddich (4),sidecar (4),glendronach (4),laphroaig (4),bols créme de cacao white (4),trafiq (4),becherovka (4),molekuláris mixológia (4),sailor jerry (4),smirnoff (4),drambuie (4),wilson and morgan (4),jager mesterkurzus (4),morafcsik péter (3),tennessee whiskey (3),brandy (3),varga gergő (3),tuk tuk bar (3),tea (3),fever-tree (3),alfred gratien (3),berry bros and rudd (3),choya (3),ruinart (3),bols créme de cassis (3),rhum jm (3),unicum szilva (3),caorunn (3),híres italmárkák (3),edinburgh (3),bourbon (3),jose cuervo (3),teeling (3),keresztes ferenc (3),caol ila (3),gordons (3),manhattan (3),belvárosi sörfesztivál (3),szent tamás (3),cswwc (3),blog (3),glögg (3),jameson (3),el dorado (3),piper-heidsieck (3),színes város (3),tiki (3),taittinger (3),ciroc (3),koktél (3),whisky sour (3),boudier (3),ketel one (3),diplomático (3),illemtan (3),patrón (3),cocktail (3),christmas cocktail collection (3),charles heidsieck (3),mancino (3),budavári borfesztivál (3),malomhegyi anett (3),szepsy (3),artesian (3),bols peppermint white (3),russian standard (3),bikavér párbaj (3),grants (3),zwack sándor (3),fernet branca (3),kávés kevert italok (3),monin (3),angostura (3),bikavér (3),disznókő (3),szaké (3),kevert italok (3),woodford reserve (3),bols around the world (3),four roses (3),budavári sörfesztivál (3),pálinka (3),bar orchard ginza (3),matthias giroud (3),ardbeg (2),glenmorangie (2),simone caporale (2),cocchi americano (2),bollinger (2),Champagne (2),nightjar (2),kwai feh (2),el jimador (2),casati (2),ken rose (2),whisky (2),the lost distillery (2),borsos gergely (2),lossit (2),baalbek (2),allianz (2),blogverseny (2),koroknai klári (2),alia akkam (2),gordon and macphail (2),don julio (2),másnaposság (2),hadik (2),terasz budapest 2016 (2),terasz budapest (2),black swan (2),edukáció (2),licor 43 (2),sin limites (2),koccints aszuval (2),wray and nephew (2),gulyás csaba (2),mount gay (2),carousel (2),chairmans reserve (2),moe aljaff (2),magna mátra (2),szekszárd (2),lukács roland (2),wineglass communication (2),cider (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),star of bombay (2),vízsprint (2),jgasco (2),thomas henry (2),talisker (2),cynar (2),koval (2),chartreuse (2),no3 (2),darnleys view (2),maxime trijol (2),aria (2),varga krisztina (2),boulard (2),grog (2),ramos gin fizz (2),orosz ákos (2),ozeki (2),thomas girard (2),chateau musar (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),tullamore dew (2),gourmet fesztivál (2),takehiko okazaki (2),six saints (2),ancnoc (2),wemyss (2),mai tai (2),juraj seman (2),iba (2),rozmaring (2),cuba libre (2),chili (2),bacardi original bar (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),bols parfait amour (2),maraschino luxardo (2),beefeater 24 (2),brokers (2),abszint (2),bols advocaat (2),bols banana (2),matusalem (2),chivas regal (2),macallan (2),dalmore (2),goslings (2),umeshu (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),bluecoat (2),bells (2),julep (2),smash (2),mint julep (2),stolichnaya elit (2),absolut elyx (2),pávai miki (2),frangelico (2),harrys new york bar (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),scotch hot toddy (2),hot aperol (2),david wondrich (2),james bond (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),tennesse whiskey (2),jäger grog (2),bols cherry brandy (2),rumba café (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),glengoyne (2),knob creek (2),buffalo trace (2),sazerac (2),kings ginger (2),veuve clicquot (2),francois (2),disznókő pincészet (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),bols cacao brown (2),margarita (2),old ballantruan (2),glenrothes (2),madeira (2),márkus györgy (2),warmup (2),longrow (2),benromach (2),diaego (2),monkey shoulder (2),Aperol (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),pinot noir (2),merlot (2),cabernet franc (2),zubrowka (2),szilva (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),drinks international (2),brands report (2),bols elderflower (2),st-germain (2),paddy (2),bushmills (2),campari naptár (2),ír kávé (2),kávé (2),cinzano (2),armagnac (2),kovács istván (2),deák olivér (2),bols sloe gin (2),gin fizz (2),schweppes (2),flair (2),dolin (2),delamain (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),wossala rozina (2)