555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

554. Áfonyás-ribizlis limonádé

Hiába itt a nyár kellős közepe, idén még nem is volt blogposzt limonádéról, szóval egy áfonyás-ribizlissel pótolom a hiányosságot.

limonádé alkoholmentes

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

553. A nyár slágere: Frosé

Bár van, aki szerint a bor szerkezete csak szétroncsolódik benne, az idei nyár slágere még így is a rozébor alapú frozen (jégkásás) koktél, vagyis a Frosé. Az alap változat a rozéborok legjellemzőbb karaktere miatt eperrel készül, de van például Aperollal kiegészített változat is.

Fotó: liquor.com (bhofack2)

0 Tovább

552. Még sokat hallunk róluk: Szóló

A Szóló egy fiatal sztori. A tállyai butik borászat első borait 2014-ben palackozta, Éless Tímea borász fókuszában elsődlegesen a furmint áll, de nagy hangsúlyt fektet a hárslevelűre is. Biztosan sokat fogunk még hallani róluk, mert már most vannak egészen izgalmas tételeik. Nemrég volt például a kifejezetten egyedi stílusú, 2016-os Puro premierje egy mini portfólió bemutatóval egybekötve a Michelin-csillagos Costes Dowtownban, ahol remek food pairinget készítettek a borok mellé.

szóló bor furmint hárslevelű puro costes dowtown

Szóló Puro 2016 (Fotó: Miklóska Zoltán)

0 Tovább

551. Ahol komolyan veszik Mexikót 

A belvároson kívül is van élet Budapesten, ha valaki figyelemreméltó gasztronómiai élményre vadászik. Az Újpest központjában található Calaverában például erősen mexikói tematikában utaznak. Elképesztően széles választék van tequilákból (egészen komolyan el lehet merülni az érlelt tequilák világában, amik kellemes meglepetést okozhatnak azoknak, akik eddig csak mixtókkal találkoztak, só és citrom kíséretében). Természetesen vannak a tequilánál amúgy izgalmasabb mezcalok (igen, gusanós is, amit a közhiedelemmel ellentétben nem a tequilába tesznek), a bátrabbaknak mindenképpen ezekre érdemes rápróbálni. Margaritából a klasszikustól kezdve a gyümölcsös frozen változatokon át még chiliset is lehet kérni, de a legmenőbb szerintem a mexikói sörrel készült twist. A konyha inkább a Tex-Mex irányt viszi, mintsem a klasszikus mexikóit (a differenciáról itt lehet bővebben olvasni), de Mexikón kívül ez a stílus amúgy is könnyebben értelmezhető.

calavera tequila mezcal margarita receptúra

Buffalo Margarita (Margarita mexikói Corona Extra sörrel)

0 Tovább

550. Egy kémikus lehet a Jack Daniel's nyolcadik lepárlómestere

Chris Fletcher gyerekkora óta rajong a kémiáért, de a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez teheti őt a világ egyik leghíresebb whiskeyjének mesterévé. Amerika legrégebben bejegyzett whiskeylepárlójában az elmúlt 151 évben 7 mester felelt azért, hogy minden csepp ital megfelelő minőségben hagyja el Lynchburgöt. Közülük az első maga Jack Daniel volt, jelenleg pedig Jeff Arnett tölti be ezt a posztot. Úgy tűnik lassan megvan, ki veheti át tőle a stafétát, aki nem más, mint az ötödik mester, Frank Bobo unokája.

jack daniels whisk(e)y chris fletcher

Jeff Arnett és Chris Fletcher

0 Tovább

549. Tibi atya beperli Szabó Pétert

Sok bajom van azzal, ahogyan az ország egyik legnagyobb facebook közösségét maga mögött tudó Tibi atya a piálásról kommunikál. Egy komoly alkoholproblémákkal küszködő országban lehet ugyan suttyó vicceket csinálni az alkoholizmusból (aki a viccet nem érti, az buta ugyan, ám ettől még nem lesz alkoholfüggő), de egy ekkora közösség építése már felelősséggel is jár, ezért talán illene több energiát fordítani a társadalmi célú posztokra, mint mondjuk a mértéktartó és minőségi alkoholfogyasztás propagálása, az alkohol káros hatásainak kiemelése vagy az ittas vezetés elleni küzdelem felvállalása. Persze igazságtalanság lenne azt állítani, hogy az intelligens tartalmak egyáltalán nem jelennek meg Tibi atya portfóliójában az alkohol kapcsán: a minőségi(bb) borfogyasztás irányába például kétségkívül tettek lépéseket.

tibi atya szabó péter almási kitti

Fotó: Tibi atya facebook oldala

0 Tovább

548. A vitorlázó pincészet

A Bujdosó Pincészet ezer szállal kötődik a vitorlázáshoz, nemrégiben még a sajtó képviselőinek is megmutatták kedvenc hobbijukat. A vitorlázás közben és azt követően pedig természetesen Bujdosó borokat is lehetett kóstolni. Íme a teljes sor.

bor bujdosó

Fotó: Wineglass Communication

0 Tovább

547. Elysium a Blue Fox The Barban

A sorozatban háromszor a világ legjobbjának választott Artesian bárnak még a fénykorában volt egy Surrealism elnevezésű koktéllapja, amit anno Londonban ki is próbáltam. Ahogyan a neve is mutatja, valami elképesztően merészet és szokatlant rakott össze annak idején Alex Kratena és Simone Caporale. Ezek a Surrealism italok ugrottak be a budapesti Blue Fox The Bar új koktéllapjának, az Elysium bemutatóján. Felhősi Attila vezető bártendernek ugyan sohasem volt gond a fantáziájával, de most igazán eleresztette a képzelőerejét és hihetetlen alkotásokat hozott létre a Blue Fox The Bar csapatával. Íme néhány példa.

receptúra blue fox the bar street after rain sarcasm no way back oblivion felhősi attila

Felhősi Attila az Elysiummal

0 Tovább

546. A prekoncepciók ellen: GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

Az ország legkomolyabb spiritválasztékával rendelkező GoodSpiritben a koktélok terén nem minden az, aminek elsőre látszik. Pinkbe öltözött tőzegfüstös szörnyeteg vagy tengerparti tiki stílust felöltő malátás skót. Lekváros, de baconös Julep. Miniatűr váza virággal, de buborékokkal.

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (298),whisk(e)y (118),vodka (98),gin (87),rum (76),kóstoló (74),scotch whisky (49),bor (49),pezsgő (45),whiskynet (39),tequila (29),forró kevert italok (29),martini (29),bourbon whiskey (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),champagne (19),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),campari (18),aperol (18),konyak (18),cointreau (17),jack daniels (17),negroni (17),finlandia (16),bacardi (15),angostura bitters (15),bols genever (14),jenever (14),kreinbacher (14),punch (14),daiquiri (13),grey goose (12),tanqueray (12),irish whiskey (12),alkoholmentes (11),nikka (11),bacardi legacy (11),vermut (11),schok norbert (10),mezcal (10),gin tonic (10),hendricks (10),johnnie walker (10),absolut (9),limonádé (9),kávébár bazár (9),whisky show (9),blue fox the bar (9),alchemists night (9),jagermeister (9),jönnek az oroszok (9),calvados (9),havana club (9),prosecco (9),mojito (9),boutiq bar (9),ódor andrás (8),jim beam (8),aperol spritz (8),japán whisky (8),brody studios (8),hot toddy (8),unicum (8),vince budapest (8),arran (8),bártúra (8),fabbri (7),furmint (7),dez oconnell (7),benriach (7),cachaca (7),grand marnier (7),szombati zsolt (7),the famous grouse (7),whiskey sour (7),good spirit (7),moet et chandon (7),sör (7),caipirinha (6),felhősi attila (6),metaxa (6),törley (6),bloody mary (6),bombay sapphire (6),clément (6),patrón (6),kávés kevert italok (6),sherry (6),wilson and morgan (6),kottra dezső (6),pálinka (6),the bitter truth (5),zwack (5),gancia (5),monkey shoulder (5),whisky sour (5),belvedere (5),nagy zoltán (5),christian drouin (5),receptúrák (5),vermouth (5),kilchoman (5),gózon péter (5),peychauds bitters (5),italfajták (5),galliano (5),abszint (5),sumire miyanohara (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),uborka (5),rye whiskey (5),royal (5),tennessee whiskey (4),st germain (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),jager mesterkurzus (4),russian standard (4),bols honey (4),becherovka (4),fever-tree (4),dilmah (4),glendronach (4),disznókő (4),woodford reserve (4),tonik (4),smirnoff (4),laphroaig (4),ardbeg (4),white russian (4),moscow mule (4),tea (4),veritas borkereskedés (4),gordon and macphail (4),ketel one (4),taittinger (4),bartender (4),koccints aszúval (4),dewars (4),ballantines (4),wineglass communication (4),tokaji aszú (4),drambuie (4),boudier (4),jameson (4),diplomático (4),teeling (4),el dorado (4),sidecar (4),glenfiddich (4),bols créme de cacao white (4),pezsgős kevert italok (4),trafiq (4),Campari (4),malomhegyi anett (3),monin (3),borsos gergely (3),budavári borfesztivál (3),iba (3),gin fizz (3),blog (3),cocktail (3),deák olivér (3),flair (3),koktél (3),cswwc (3),kevert italok (3),margarita (3),zwack sándor (3),matthias giroud (3),four roses (3),whisky (3),piper-heidsieck (3),mai tai (3),tuk tuk bar (3),ruinart (3),koval (3),choya (3),szent tamás (3),rhum jm (3),szepsy (3),francois (3),ramos gin fizz (3),alfred gratien (3),artesian (3),cynar (3),caol ila (3),manhattan (3),budavári sörfesztivál (3),talisker (3),ciroc (3),tokaj (3),grants (3),berry bros and rudd (3),szaké (3),aria (3),edinburgh (3),corpse reviver no2 (3),varga gergő (3),lillet blanc (3),angostura (3),wray and nephew (3),goslings (3),fernet branca (3),mancino (3),bols créme de cassis (3),christmas cocktail collection (3),illemtan (3),mount gay (3),charles heidsieck (3),budapest borfesztivál (3),auchentoshan (3),mortlach (3),bols around the world (3),szekszárd (3),bikavér (3),bikavér párbaj (3),brimoncourt (3),tiki (3),dalmore (3),bar orchard ginza (3),smash (3),híres italmárkák (3),glögg (3),bols peppermint white (3),keresztes ferenc (3),jose cuervo (3),bourbon (3),színes város (3),black swan (3),black russian (3),bujdosó (3),frangelico (3),unicum szilva (3),belvárosi sörfesztivál (3),morafcsik péter (3),gordons (3),caorunn (3),brandy (3),magna mátra (2),pálinka nemzeti tanács (2),no3 (2),thomas henry (2),jura (2),veritas winebar (2),tobermory (2),glenmorangie (2),skót whisky (2),belvárosi piac (2),ian macleod (2),maxime trijol (2),golden globe (2),grog (2),carousel (2),sör mi több (2),boulard (2),giffard (2),varga krisztina (2),high note (2),darnleys view (2),omék (2),unicum riserva (2),moe aljaff (2),chairmans reserve (2),gulyás csaba (2),sin limites (2),licor 43 (2),edukáció (2),takehiko okazaki (2),terasz budapest 2016 (2),hadik (2),juraj seman (2),blogverseny (2),glenfarclas (2),másnaposság (2),terasz budapest (2),star of bombay (2),tullamore dew (2),chateau musar (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),baalbek (2),ozeki (2),gourmet fesztivál (2),vízsprint (2),thomas girard (2),allianz (2),wemyss (2),fever tree (2),lukács roland (2),pineau des charentes (2),chartreuse (2),cider (2),glencadam (2),jgasco (2),diplomático world tournament (2),old pulteney (2),frank sinatra (2),heinemann (2),zacapa (2),alia akkam (2),koroknai klári (2),six saints (2),ancnoc (2),the worlds 50 best bars (2),don julio (2),orosz ákos (2),furmint február (2),szilva (2),szakkör (2),haymans old tom gin (2),matusalem (2),chivas regal (2),bluecoat (2),bells (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),chili (2),julep (2),mint julep (2),bushmills (2),knob creek (2),paddy (2),campari naptár (2),kávé (2),ír kávé (2),glengoyne (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),macallan (2),hennessy (2),umeshu (2),beefeater 24 (2),brokers (2),tabasco-szósz (2),harrys new york bar (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),bols cherry brandy (2),hot aperol (2),pávai miki (2),melange kávéház (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),rumba café (2),appleton (2),harry craddock (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),stolichnaya elit (2),david wondrich (2),james bond (2),ernest hemingway (2),beefeater (2),jäger grog (2),bellini (2),tennesse whiskey (2),st-germain (2),bols elderflower (2),cabernet franc (2),merlot (2),cabernet sauvignon (2),pommery (2),springbank (2),benromach (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),hárslevelű (2),veuve clicquot (2),márkus györgy (2),warmup (2),vitáris róbert (2),longrow (2),diaego (2),bollinger (2),cocchi americano (2),simone caporale (2),el jimador (2),ken rose (2),the lost distillery (2),Champagne (2),savoy (2),wossala rozina (2),Aperol (2),casati (2),kwai feh (2),nightjar (2),kings ginger (2),buffalo trace (2),delamain (2),armagnac (2),kilbeggan (2),bols melon (2),connemara (2),csatlós máté (2),cinzano (2),brands report (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),stan vadrna (2),drinks international (2),rozmaring (2),dolin (2),madeira (2),glenrothes (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),sazerac (2),old ballantruan (2),bols cacao brown (2),imperial (2),kovács istván (2),bols sloe gin (2),schweppes (2),zubrowka (2),lossit (2)