565. A nyár végére: The Venetian Sunrise

Az Aperol Spritz már régóta a nyár egyik kedvence, az évszak végére íme egy szintén Aperollal készített, ám egzotikusabb vonalat képviselő koktél. Velencei napfelkelte.

receptúra the venetian sunrise aperol rum

Fotó: vinepair.com

0 Tovább

564. Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!

Nem csupán fagylaltban vagy süteményben, hanem akár még koktélban is használható a pisztácia. Csak ki ne spóroljátok! Pistachio Flip.

receptúra pistachio flip gin

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

563. Az elegáns és a bátor

Páros ital egy fadobozon szervírozva, ami egy fekete-fehér némafilmet játszik. Mindez a Savoy Hotel American Barjától London legkisebb tere, a Pickering Place tiszteletére. Az elegáns és a bátor.

receptúra kávés kevert italok savoy american bar the elegant the bold

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

562. El a kezekkel a bulinegyedtől!

Kezd elterjedni a nyugger kifejezés a hazai közbeszédben. Nem tagadom, hogy megbélyegzőnek is lehet titulálni, de ha nem értjük szándékosan félre, akkor világos, hogy egy igenis létező, viszonylag jól konceptualizálható csoport van a szó mögött.

Fotó: pestisracok.hu

0 Tovább

561. Az Ezerjó és a többiek

A Móri borvidék az egyik legkisebb az országban, de szerintem mégis az egyik legváltozatosabb. Természetesen a legtöbb embernek az Ezerjó jut eszébe (ami a tévhittel ellentétben magát a szőlőfajtát jelenti), ha Mórról van szó, de az olyan világfajták, mint a chardonnay vagy a sauvignon blanc is szépen megállják itt a helyüket. Az ezerjó persze önmagában is egy univerzális fajta, jól tud muzsikálni a száraz, a félszáraz és az édes borokban, de lehet kísérletezgetni a különféle érlelési módokkal is. Ehhez persze kreatív móri borászokra is szükség van, olyanokra, mint Csetvei Krisztina vagy Miklós Csabi. Egy kóstolón keresztül nemrég mindkettejük munkájába betekintést nyerhettem és olyan izgalmas tételekkel találkoztam, mint Csetvei Krisztina 2016-os ezerjója, amit fahordós és amforás érleléssel is elkészített vagy Miklós Csabi töppedt ezerjóból készült 2016-os Nirvanája, amit még úgyis nagyra tartok, hogy az édes kategóriában az aszúkon kívül kevés borért tudok rajongani. Íme a kóstolósor.

bor miklóscsabi

Fotó: csetveipince.hu

0 Tovább

560. Ötcsillagos lazaság

Magyarországon is egyre több szálloda veszi komolyan a saját bárját, olyannyira, hogy pl. Londonhoz hasonlóan önálló brand köré építik fel ezeket. A nagyjából másfél éve megnyitott budapesti Ritz-Carlton Hotelben az ötcsillagos eleganciához igazodik a többek között champagneban utazó Kupola Lounge & Bar, viszont átellenben már egy sokkal lazább hely, a Deák St. Kitchen működik, ahol a grillételek mellett elsősorban a borokra és a koktélokra fókuszálnak. A koktéllap kizárólag a ház signature italaiból áll, ami nagyon pozitív irány, amellett, hogy külön kérésre természetesen bármelyik klasszikust is szívesen elkészítik. A signature koktéloknál kreatívan nyúlnak a különféle hozzávalókhoz, simán összepárosítják a bodzalikőrt a chilivel, a mezcalt a mandulával vagy a babérlevelet a grapefruittal, de olyan technológiát is bátran alkalmaznak az italok készítésénél, ami amúgy a konyhában jellemző (szuvidálás). Íme egy kis ízelítő.

receptúra deák street kitchen ritz-carlton hendricks st germain gin russian standard vodka spring break grapefruit bay heisenberg illegal mezcal monkey shoulder whisk(e)y elyx pineapple absolut talisker mandarin napoleon kreinbacher pezsgő

0 Tovább

559. Vért adnak a szekszárdi borászok

A véradás ügyét fontosnak tartják a Szekszárdi borvidéken, már két éve is támogattak egy véradó kampányt. Ezek után nem lehetett kérdés, hogy a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat "Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!" elnevezésű idei kezdeményezéséhez is csatlakozik a borvidék.

szekszárd bor

0 Tovább

558. Negroni rozéval

Ha már nyáron úgyis minden a rozéfröccsről meg újabban a Froséról szól, itt a Rosé Negroni is.

receptúra negroni rosé negroni cocchi rosa campari bor pezsgő

Fotó: imbibemagazine.com

0 Tovább

557. Különleges sörvacsora a nyárra

A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt eseménysorozata, a hazai sörkultúrát építő Sör mi több különleges sör-étel párosításokon keresztül mutatja be a sörfogyasztás eddig ismeretlen, bár annál izgalmasabb oldalát. Az idei nyár legjobb sörvacsorája Vásárhelyi István sörgasztronómus és Lenk Zsolt séf közreműködésével készült el. Íme a menü.

sör sör mi több

0 Tovább

556. Kávéba fulladt fagylalt: Affogato

A nyári kávék terén abszolút az egyszerűség híve vagyok, szerintem a kávé-tej-jég, illetve a kávé-tonik-jég hármasoknál nincs jobb, ha egy kis koffeinhez és hideghez szeretnék jutni. Egy jeges kávé rengeteg fagyival és tejszínhabbal felütve nem néz ki jobban, mint egy szimpla változat, ráadásul kevésbé könnyed, ami egy nyári ital esetében mégiscsak alapkövetelmény. A gasztronómiában az egyszerű, de nagyszerű elvet követő olaszoknak viszont van egy klasszikus nyári kávés itala, az Affogato, aminek kivételesen még egy kis bonyolítás is jól tud állni.

kávés kevert italok affogato damniczki budapest
Fotó: vinepair.com

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest

CÍMKEFELHŐ

receptúra (279),whisk(e)y (107),vodka (93),gin (80),rum (70),kóstoló (68),scotch whisky (49),bor (44),pezsgő (44),whiskynet (38),martini (28),bourbon whiskey (27),forró kevert italok (27),tequila (26),bols (25),buddha-bar (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (18),aperol (18),konyak (17),campari (17),negroni (16),champagne (15),bacardi (15),punch (14),cointreau (14),jenever (14),bols genever (14),finlandia (14),kreinbacher (14),angostura bitters (14),jack daniels (13),daiquiri (12),grey goose (12),vermut (11),irish whiskey (11),alkoholmentes (11),bacardi legacy (11),schok norbert (10),nikka (10),johnnie walker (10),tanqueray (9),limonádé (9),mojito (9),calvados (9),jagermeister (9),boutiq bar (9),havana club (9),jönnek az oroszok (9),absolut (9),kávébár bazár (9),gin tonic (9),hendricks (9),mezcal (9),blue fox the bar (9),vince budapest (8),ódor andrás (8),japán whisky (8),prosecco (8),arran (8),jim beam (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),aperol spritz (7),sör (7),good spirit (7),whisky show (7),benriach (7),grand marnier (7),hot toddy (7),alchemists night (6),bombay sapphire (6),cachaca (6),moet et chandon (6),the famous grouse (6),furmint (6),bloody mary (6),clément (6),brody studios (6),felhősi attila (6),törley (6),kottra dezső (6),unicum (6),metaxa (6),sherry (6),whiskey sour (6),caipirinha (6),dez oconnell (5),galliano (5),rye whiskey (5),gancia (5),nagy zoltán (5),hungaria (5),belvedere (5),kávés kevert italok (5),kilchoman (5),wilson and morgan (5),the bitter truth (5),receptúrák (5),fabbri (5),bols natural yoghurt (5),italfajták (5),royal (5),christian drouin (5),vermouth (5),sumire miyanohara (5),uborka (5),gózon péter (5),Campari (4),dilmah (4),tonik (4),tokaj (4),bartender (4),veritas borkereskedés (4),bols honey (4),molekuláris mixológia (4),sailor jerry (4),becherovka (4),zwack (4),pálinka (4),peychauds bitters (4),laphroaig (4),glendronach (4),woodford reserve (4),jager mesterkurzus (4),russian standard (4),drambuie (4),whisky sour (4),bols créme de cacao white (4),white russian (4),glenfiddich (4),sidecar (4),smirnoff (4),trafiq (4),patrón (4),moscow mule (4),ballantines (4),pezsgős kevert italok (4),dewars (4),talisker (3),bols around the world (3),edinburgh (3),manhattan (3),keresztes ferenc (3),piper-heidsieck (3),disznókő (3),blog (3),taittinger (3),illemtan (3),jose cuervo (3),matthias giroud (3),malomhegyi anett (3),fever-tree (3),margarita (3),alfred gratien (3),christmas cocktail collection (3),caol ila (3),bols peppermint white (3),ruinart (3),glögg (3),bikavér párbaj (3),bikavér (3),szekszárd (3),berry bros and rudd (3),tennessee whiskey (3),angostura (3),budavári borfesztivál (3),szent tamás (3),ketel one (3),four roses (3),monin (3),híres italmárkák (3),choya (3),szepsy (3),el dorado (3),varga gergő (3),cswwc (3),jameson (3),ciroc (3),koktél (3),rhum jm (3),black swan (3),belvárosi sörfesztivál (3),tuk tuk bar (3),teeling (3),fernet branca (3),budavári sörfesztivál (3),monkey shoulder (3),tiki (3),szaké (3),grants (3),charles heidsieck (3),morafcsik péter (3),mancino (3),zwack sándor (3),tea (3),gordons (3),diplomático (3),bar orchard ginza (3),boudier (3),caorunn (3),bourbon (3),unicum szilva (3),artesian (3),budapest borfesztivál (3),gordon and macphail (3),kevert italok (3),bujdosó (3),bols créme de cassis (3),cocktail (3),brandy (3),színes város (3),glenmorangie (2),Champagne (2),chairmans reserve (2),magna mátra (2),iba (2),savoy (2),moe aljaff (2),the lost distillery (2),whisky (2),borsos gergely (2),el jimador (2),simone caporale (2),mount gay (2),carousel (2),ken rose (2),wray and nephew (2),sör mi több (2),cocchi americano (2),ardbeg (2),bollinger (2),lossit (2),gulyás csaba (2),no3 (2),baalbek (2),ozeki (2),chateau musar (2),don julio (2),alia akkam (2),thomas girard (2),gourmet fesztivál (2),glenfarclas (2),juraj seman (2),st germain (2),takehiko okazaki (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),tullamore dew (2),allianz (2),edukáció (2),blogverseny (2),licor 43 (2),hadik (2),terasz budapest 2016 (2),terasz budapest (2),nightjar (2),vízsprint (2),koroknai klári (2),star of bombay (2),mai tai (2),wemyss (2),cider (2),boulard (2),grog (2),darnleys view (2),másnaposság (2),glencadam (2),old pulteney (2),aria (2),maxime trijol (2),diplomático world tournament (2),varga krisztina (2),thomas henry (2),jgasco (2),orosz ákos (2),ramos gin fizz (2),sin limites (2),ancnoc (2),six saints (2),koval (2),chartreuse (2),lukács roland (2),wineglass communication (2),cynar (2),koccints aszuval (2),mortlach (2),flair (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),matusalem (2),chili (2),bols parfait amour (2),abszint (2),beefeater 24 (2),bols advocaat (2),bols banana (2),maraschino luxardo (2),chivas regal (2),bells (2),goslings (2),macallan (2),umeshu (2),tokio (2),glengoyne (2),dalmore (2),bowmore (2),julep (2),bluecoat (2),smash (2),mint julep (2),remy martin (2),brokers (2),stolichnaya elit (2),pávai miki (2),frangelico (2),harrys new york bar (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),scotch hot toddy (2),hot aperol (2),cointreaupolitan (2),david wondrich (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),james bond (2),tennesse whiskey (2),rumba café (2),bols cherry brandy (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),jäger grog (2),knob creek (2),bushmills (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),hárslevelű (2),francois (2),márkus györgy (2),buffalo trace (2),sazerac (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),warmup (2),vitáris róbert (2),diaego (2),longrow (2),Aperol (2),wossala rozina (2),casati (2),benromach (2),pommery (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),merlot (2),cabernet franc (2),cabernet sauvignon (2),bols cacao brown (2),zubrowka (2),makers mark (2),bols strawberry (2),drinks international (2),brands report (2),cinzano (2),bols peppermint green (2),bols elderflower (2),campari naptár (2),paddy (2),ír kávé (2),kávé (2),st-germain (2),armagnac (2),delamain (2),bols sloe gin (2),kovács istván (2),gin fizz (2),schweppes (2),szilva (2),deák olivér (2),dolin (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),kwai feh (2)