619. Brody Alchemists Burns Night

A tavalyi Alchemists Burns Nighthoz hasonlóan idén is volt szavalás, skót whiskyk (mint pl. az egyik legjobb ár-értékű arányú 10 éves Talisker), skót kaják, valamint koktélok Dez O'Connelltől (köztük egy zseniális Rusty Nail twist wulong tea füsttel).

receptúra smoky nail lowland lassie old fashioned arran old fashioned arran whisk(e)y talisker timorous beastie johnnie walker drambuie glenkinchie rock oyster robert burns haggis cranachan alchemists night scotch whisky

0 Tovább

618. Mayer prémium szörpök

A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószermentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörpüzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. Törekvésüket igazolja, hogy az I. Nemzeti Szörpversenyen a Mayer málna- és eperszörpök arany minősítést szereztek, utóbbi a legjobb gyümölcsszörp díját is megkapta. Nemrég a Központ Bisztróban lekóstolhattam néhány italt, amelyben a márka termékeit is felhasználták. A szörpök értelemszerűen limonádéban működnek a legjobban, a feketeribizlis változat kakukkfűvel párosítva pl. egészen rendben van, érdemes kipróbálni.

mayer receptúra daiquiri limonádé vörös démon központ bisztró

Mayer szörpök

0 Tovább

617. Old Fashioned Night a Barakában

Egyik kedvenc koktélom különböző változatait készítették el a Baraka étterem Old Fashioned estjén, ráadásul egy picit megismerkedhettem a remek fine dining konyhájukkal is. A koktélok közül a legizgalmasabb a vörösboros-kecskesajtos twist volt, a legelegánsabb vonalat pedig az ázsiai verzió képviselte, japán whiskyvel és szakéval.

baraka macsai bence old fashioned receptúra nikka teeling whisk(e)y konyak albert jarraud irish whiskey

Baraka Restaurant

0 Tovább

616. Jó-e a széles szortiment?

A magyar borászoknál gyakran lehet tapasztalni, hogy túl sok szőlőfajtával foglalkoznak és nem koncentrálnak kizárólag azokra, amelyekből a legjobb borokat tudják elkészíteni. A széles szortimentet kétségkívül érdekesebb lehet elkészíteni, viszont így a borász is jobban elaprózódik, kevesebb energia jut a zászlóshajókra, gyakran nem is nagyon tud kialakulni ilyen. Nem beszélve arról, hogy minden borvidéknek megvannak azok a szőlőfajtái, amik igazán jól érzik ott magukat és szerintem kár erőltetni olyan fajtákat, amiknek kevésbé fekszik az adott terroir. A legutóbbi sajtóklub előtt is kicsit rossz előérzetem támadt, hiszen Taschner Kurt soproni borász sem éppen arról híres, hogy kevés szőlőfajtával dolgozna. Ennek megfelelően minden egyes tételt a szokottnál is kritikusabban kóstoltam le, azonban az a helyzet, hogy pozitívan csalódtam. Persze léteznek jóval nagyobb hatású hazai pinot noirok vagy kékfrankosok, vannak jobb magyar pezsgők, a pinot meunier is inkább csak érdekes kísérlet egyelőre, de hát nem is kell minden bortól hatalmas tűzijátékot várni, az első és legfontosabb mégiscsak az, hogy tisztességesen legyen elkészítve. A Taschner borok márpedig rendben vannak, sőt a prémium chardonnay és a dűlőszelektált zweigelt pl. kifejezetten izgalmas élményt nyújtottak.

taschner bor

Taschner Rosé pezsgő 2012, Taschner zöld veltelini 2017, Taschner zenit 2017, Taschner Prémium chardonnay 2016, Taschner pinot noir 2016, Taschner Classsic kékfrankos 2016, Taschner Gauer zweigelt 2009, Taschner pinot meunier 2016

0 Tovább

615. Mi a közös Winston Churchillben, Frank Sinatrában és Mark Twainben?

Sir Winston Churchillt, Frank Sinatrát és Mark Twaint nem csak kiemelkedő személyük köti össze, hanem a whisky iránti rajongásuk is.

whisk(e)y jack daniels tennessee whiskey winston churchill frank sinatra mark twain

0 Tovább

614. Téliesített fajdkakas

Szép kis télikabátot kapott a Famous Grouse skót whisky a márka hazai nagykövetétől, Szombati Zsolttól.

scotch whisky the famous grouse

0 Tovább

613. Így legyél fitt és jókedvű: The Green Machine

Ha már ennyire sokakat beszippantott mostanában a fitt meg a mindenmentes (és ki tudja még hányféle) trend (aminek ugye egy része kamu és csak a fogyasztók pénzének lenyúlásáról szól), akkor egy poszt erejéig jöjjön itt is egy kis "egészség". Na jó, a sok remek hatású fűszert tartalmazó ginben azért alkohol is van, hogy a hangulat is garantált legyen. The Green Machine.

receptúra gin tanqueray the green machine

Fotó: liquor.com

0 Tovább

612. Ha február, akkor furmint!

Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Februárban azonban nemcsak a különféle eseményeken, hanem egyre több étterem borlapján is találkozhatnak a fajtával az érdeklődők.

furmint bor furmint február

0 Tovább

611. A Golden Globe 2018 koktélja: The Moët 75

Íme az idei Golden Globe koktélja Jamie Chung színésznőtől. Ez itt mondjuk nem sikerült túl jól a béna pohárral és a csúnya díszítéssel, ellenben a lenti képen látható már rendben van (bár furcsa módon a két verzió színben kissé eltér, utóbbi esetében mintha nem lett volna olyan véres az a narancs, pedig még champagne is kevesebb van benne). The Moët 75.

golden globe moet et chandon champagne receptúra volcan de mi tierra tequila
Fotó: townandcountrymag.com

0 Tovább

610. The Tea Party - A Tea NApja 2018

Magyarországon első alkalommal rendezik meg A Tea Napja eseményt, melynek az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont. Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat és azok forgalmazóit.

tea a tea napja

0 Tovább

609. Bűnös tea: The Pomp Toddy

Ha tél, akkor forró ital. Ha forró ital, akkor Toddy. Mégpedig ginlikőrrel, teával és fahéjjal. The Pomp Toddy.

receptúra pomp and whimsy the pomp toddy hot toddy
Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Koktélkóstoló (St. Andrea Wine & Skybar)
Boroshordós érlelések (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Douglas Laing (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Skybaby bemutató (Budaörsi Repülőtér)
Mesterkurzus Marian Bekével (Intercontinental Budapest)
Pannonhalmi apátsági borok (Wineglass Communication sajtóklub)
Finlandia Masterclass 2018 (A38)
Brexit fröccs és popcornos kecskesajt (I Gát U)