646. Az M7 Bistro sztorija

Szakály Attila, az M7 Bistro jelenlegi tulajdonosának édesapja a Fejér megyei Vendéglátó Vállalatnál dolgozott, ahol vendéglátó egységeket tervezett - többek közt az M7-es autópálya fehérvári pihenőjében, ami az autópálya építésével egyidőben épült a hetvenes évek végén a Shell-kúttal együtt. Attila nagyapja szintén szakmabeli volt, az idősebb székesfehérváriak fülében a mai napig jól cseng a Szakály cukrászda, majd később a Gyönyvirág cukrászda neve.

m7bistro

0 Tovább

645. A Halott Pénz tagjai meghódították az Unicum Szilvát

Az Unicum 2010 óta minden tavasszal megújul és a polcokon az eredeti mellett egy limitált kollekció is helyet kap. Az idei év azért rendhagyó, mert ez az első alkalom, hogy - az Unicum mellett - az Unicum Szilva is limitált kiadásban kerül a polcokra. A széria további különlegessége, hogy az exkluzív palackból, amelynek csomagolásán a Halott Pénz zenekar tagjai szerepelnek, mindössze 10 000 darab készült. A népszerű formáció munkássága tökéletesen illeszkedik az Unicum "Csak pozitívan!" hitvallásához, emellett pedig a barátság is meghatározó szerepet játszott a két sikeres magyar márka együttműködésének megszületésében. A különleges kooperáció az egész évre kiterjed és még további meglepetéseket is tartogat, mi több, egy harmadik, a fiatalok körében szintén kedvelt hazai márkával, a Dorkóval is kiegészült: a különleges palackkal egy időben bemutatták az Unicum, a Halott Pénz és a Dorko közös, "Benned minden +van" fantázianevű, limitált kiadású fesztiválkollekcióját is.

unicum zwack zwack sándor halott pénz dorko

0 Tovább

644. Éremeső a Törley pezsgőknek

Erősen indult a 2018-as év a Törley pezsgőknek. Még csak március van, de már több érmet is elhoztak a különféle borversenyekről.

törley pezsgő

0 Tovább

643. Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával

Egy eléggé komoly mesterkurzust tartott Daniele Dalla Pola a Brody Studiosban a Reál márka jóvoltából, ahol csaknem száz szakmabeli okosodott ki a tiki koktélokból. Képes beszámoló.

0 Tovább

642. Brody Alchemists Cognac Night

Anno a Negroni miatt, most pedig a konyak miatt hozott össze egy Alchemists Nightot Alia Akaam és Dez O'Connell. A három nagy klasszikus konyak alapú koktéllal (Sidecar, Vieux Carré, Sazerac) nem lehetett hibázni, a konyakok közül meglepő módon pont a legfiatalabb volt a legizgalmasabb (Francois Voyer VS), a francia konyha pedig most is jó választás volt (Coq au Vin).

dez oconnell alia akaam receptúra sidecar vieux carre sazerac brody studios alchemists night konyak delamain park francois voyer

0 Tovább

641. Ambrato, Bitter, Rubino

A Martini hazai nagykövete, Gózon Péter nemrég megmutatta nekem a Boutiq'Barban a márka legújabb prémium termékeit: a sáfránnyal és fehér ürömmel ízesített Bittert, a Langhe Nebbiolo borokból és háromféle ürömből (fehér üröm, fekete üröm, bárányüröm) készült Riserva Speciale Rubinót, valamint a Moscato d'Asti borokból és szintén háromféle ürömből (fehér üröm, fekete üröm, bárányüröm) készült Riserva Speciale Ambratót. Utóbbi kettő annyira szép boros karakterrel rendelkezik, hogy akár tisztán vagy akár jégre töltve is megállja a helyét. A koktélok közül a Buona Sera volt számomra a legizgalmasabb, a kávéval infuzált Martini Bitter baromi jól működik minőségi tonikkal felhúzva.

receptúra martini negroni martini negroni bombay sapphire gin buona sera espresso martini espresso martini xo patrón vermut fentimans tonik
Martini Riserva Speciale Ambrato, Martini Bitter, Martini Riserva Speciale Rubino

0 Tovább

640. Idősek és fiatalok: Bikavér Párbaj 2018

Az idei Bikavér Párbajnak és annak felvezetésének köszönhetően az elmúlt időszakban jónéhány tétel egri és szekszárdi bikavért kóstoltam le. Számomra a legnagyobb érdekesség az volt, hogy a komoly, nagy, akár egészen idős tételek mellett a borászok bátran bemutatták a könnyedebb, olykor egészen fiatal tételeiket is. Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy a bikavérrel kapcsolatban sokan még mindig a nehezebb karaktert várják el (ennek pl. a Bikavér Párbajon is fültanúja voltam), de a mai trendeknek egészen egyszerűen a gyümölcsösebb karakterek felelnek meg. Az persze kérdés, hogy jót tesz-e a bikavérnek, hogy ekkora spektrumon mozog, de az biztos, hogy így szélesebb fogyasztói kör számára befogadható.

bor bikavér párbaj bikavér

0 Tovább

639. Gin Night a Barakában

Az Old Fashioned Night után Macsai Bence vezetésével újabb tematikus estet rakott össze a Baraka, a téma középpontjában pedig ezúttal a gin állt. A Gin Tonic alappárlataként az egyik legizgalmasabb gint, a borókával, narancshéjjal, angelikagyökérrel, kardamommal, korianderrel, valamint bodzával és fekete Ceylon-i teával készült Copperhead márka Black Batch kiadását választottam, ami jól működött a Fentimans Premium Indian Tonic-kal, illetve a lenti kiegészítőkkel. A legötletesebb viszont kétségkívül a Negroni volt, az eleve olasz eredetű koktélra még ráhúztak egy olasz réteget és az alapszeszt paradicsommal meg bazsalikommal szuvidálták, aminek egy brutálisan jó ital lett az eredménye. A Clover Club twistnél szerintem telitalálat volt az ánizshab, itt egyedül a jeget hagytam volna el a pohárból.

receptúra macsai bence gents club gin tonic negroni copperhead gin fentimans tanqueray drambuie campari bcn bluecoat angostura bitters clover club

Gin Night

0 Tovább

638. Japán első számú söre Magyarországon: széles körben elérhető az Asahi Super Dry

Az Asahi Super Dry-t, Japán első számú, nemzetközileg is nagy népszerűségnek örvendő sörét idén tavasszal vezeti be széles körben a magyar piacra a Dreher Sörgyárak. A sör kiváló, minőségi alapanyagokból készül, amit semmihez sem hasonlítható, száraz és frissítő, úgynevezett "karakuchi" ízvilág tesz felejthetetlen, bármely konyha ételeivel jól párosítható gasztronómiai élménnyé.

0 Tovább

637. Füst, maláta, köles, rozs

Nemrég két tematikus whiskykóstolón is voltam a GoodSpirit bárban, ahol egy tőzegfüstös sorra és egy USA vs. Skócia párbajra próbáltam rá.

kóstoló whisk(e)y peat chimney longrow benromach tomatin port charlotte arran koval woodford reserve blantons lord elcho ardbeg bourbon whiskey skót whisky whiskynet goodspirit

Peat Chimney, Longrow, Benromach Peat Smoke, Tomatin Cu Bocan, Port Charlotte Scottish Barley, Arran Machrie Moore 4th Edition

0 Tovább

636. Gyönyörű palackkal készül az Oscarra a Piper-Heidsieck

Az Oscar-gála pezsgőjét idén is a Piper-Heidsieck biztosítja, a champagne-ház limitált kiadású magnum palackjait a filmvilág aranykorának építészete ihlette. A Piper története hosszú évtizedek óta összefonódik a filmszínház világával; a ragyogó, piros-arany címkés pezsgő először 1990-92 között tűnt fel az Oscar exkluzív champagne-aként. Az együttműködés 2016-tól indult újra, így az elmúlt két év után az idei, 90. Oscaron is ők biztosítják a pezsgőt az ünnepléshez.

piper-heidsieck champagne pezsgő oscar

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)