A magyar Bacardí Legacy megnyerését követően Gózon Péter képviselte hazánkat a berlini nagydöntőn. A Koktél Blog a verseny tapasztalatairól kérdezte a WarmUp Rustic bártenderét.

 

Koktél Blog: Amikor a berlini döntő után először beszéltünk, az volt az első szavad, hogy „bukta”. Ezt követően azért - nagyon helyesen – már árnyaltad a képet. Hogy értékeled most néhány nappal a verseny után a teljesítményedet? Szerinted mi hiányzott a legjobb tizenhat közé kerüléshez?

Gózon Péter: Az eredményhirdetés után nagyon csalódott voltam, mivel úgy éreztem, hogy helyem lett volna a legjobb 16 között. Ma már semmilyen rossz érzésem sincs, igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból a verseny során. Rendkívül erős volt a mezőny és világszínvonalú teljesítmény nyújtottak a versenyzők. Mi hiányzott ahhoz, hogy a legjobb 16 közé jussak? A 2016-os Bacardí Legacy nyertes, GN Chan szerint jobban össze kellett volna kötnöm a saját sztorimat és a Bacardí család történetét. 

KB: Rengeteg ország bártenderével találkozhattál a német fővárosban, kinek az előadása tetszett a legjobban? Volt abszolút favoritod?

GP: Sajnos nem láttam mindenkit, csak kb. 10-12 versenyzőt. Az ír és ausztrál résztvevők, Connor és Dave rendkívül humoros előadást tartottak, ami nagyon jól állt nekik. Ran, a belga induló, aki végül megnyerte a 2017-es Bacardí Legacyt, szintén elképesztő előadást tartott, megérdemelte a győzelmet. Abszolút favoritom nem volt, mindenki előadásában volt olyan, ami miatt emlékezetes marad számomra. 

KB: Mi volt az egész verseny legnagyobb tanulsága a számodra?

GP: Borzasztóan rossz az angolom (nevet). Nagyon sokat kell tanulnom még minden téren, de a legnagyobb tanulság, hogy igenis utazni kell, mert csak így ismerhetjük meg a többi nemzet koktélkultúráját, amivel később hozzájárulhatunk a hazai bárkultúra fejlődéséhez. A jövőbeli célomként is megfogalmaztam ezt magamnak.

KB: A koktélod népszerűsítése során számos helyre eljutottál, a bároktól kezdve a televíziós és rádiós műsorokig. Melyik helyszínhez kapcsolódik a legnagyobb élményed?

GP: Az egyik legizgalmasabb dolog a Fördős Zével való együttműködés volt. A legjobb vendégszereplés pedig az athéni Noel bárban volt, ahol óriásit buliztunk, nagyon kedvesek voltak velem és imádták a koktélomat (nevet).
 
KB: Egy ilyen hosszú, összetett versenyt követően mik azok a tapasztalatok, amiket a mindennapi munkád során is hasznosítani tudsz majd?
    
GP: Magabiztosabb lettem és sokat fejlődött a kommunikációs készségem is (nevet). Egyszerűen kinyílt számomra a világ.

KB: A jövőben is tervezel elindulni hasonló koktélversenyeken? Mik a további szakmai terveid?

GP: Úgy érzem, ez még csak a kezdet volt. Mindenképpen szeretnék további versenyeken elindulni, hogy elérjem a céljaimat. A Bacardí Legacy alatt is olyan élményekkel lehettem gazdagabb, amiket már soha senki sem vehet el tőlem. Szakmai terveim közé tartozik egy saját hely nyitása, amivel méginkább hozzá tudok járulni a hazai bárkultúra fejlődéséhez. Bár ez egyelőre a hosszabb távú céljaim között szerepel, azért nem szeretnék nagyon sokáig várni a megvalósításával (nevet).

Szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!