Fény, pompa, csillogás, filmsztárokat övező miliő, ízekbe fogalmazott hollywoodi klasszikusok és meghatározó moziélmények várják a vendégeket októbertől a budapesti Aria Hotelben. A High Note SkyBar csapata tematikus gasztronómiai élménnyel jelentkezik, amelyet ezúttal a filmművészet ihletett. A koktél- és bárételsor megalkotásánál a legmodernebb technológiákat és különleges, esetenként házi készítésű alapanyagokat is használtak. Újdonság a High Note SkyBar életében az is, hogy a tálalásba interaktív módon a vendégeket is bevonja. A “FILM” kampány méltó felvezetéseként szeptemberben a szálloda vendége volt Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer is, akik a Budapesti Klasszikus Filmmaraton vendégeként érkeztek a fővárosba. Hollywoodi sztároknak kijáró kényeztetésben lehet része márciusig azoknak, akik munka után kikapcsolódni vágynak, vagy a bulinegyedbe tartanak, és ellátogatnak az Aria Hotel Budapest tetejére, a Bazilika szomszédságába. 

receptúra highnote skybar aria hotel budapest

White Mexican - A nagy Lebowski

 

Egy korty pezsgőkoktél erejéig mintha a Casablanca ikonikus bárjában lennénk, a következő snitt már A nagy Lebowskit idézi egy köntösbe öltöztetett kristálypohárban felszolgált koktél segítségével, majd Marilyn Monroe sziluettje köszön vissza egy papírpoháron a Van aki forrón szereti jeleneteibe helyezve a vendéget. A kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik. Mindez csak néhány villanás a High Note SkyBar őszi-téli gasztronómiai kínálatából, amelyet a mozi világa ihletett. A miliő sem mindennapi: a tetőteraszra Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációt tervezett vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal.

receptúra highnote skybar aria hotel budapest

Sunny Side - Schmidt története

Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban. Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsanna cukrászséf, Mihály Richárd és Gózon Péter bármenedzserek, valamint hat bártender összesen 16 önálló tételt álmodott meg az étel- és itallapra, amelyek mindegyike egy-egy ikonikus film gasztronómiai interpretációja. A bár csapata a menü tálalásába interaktív módon olykor a vendégeket is bevonja, valódi élménnyé emelve ezzel a filmművészet jegyében elköltött bárvacsorát.

receptúra highnote skybar aria hotel budapest

Slumber Party - Van, aki forrón szereti

Gózon Péter “The White Mexican” névre keresztelt télies koktél-kreációjában fahéjjal, szerecsendióval ízesített rizstejet házasít tequila blancoval, az így kevert glutén- és laktózmentes ital A nagy Lebowskit idézve szürke köntösbe öltöztetett kristálypohárban érkezik a vendégek asztalára. Mihály Richárd a Casablanca világát idéző “French 7.5” koktéljában kétfajta bor redukálásával és herbál szóda hozzáadásával éri el, hogy pezsgőalapú ital szülessen pezsgő hozzáadása nélkül. Kövér Gergelyt és csapatát a Számkivetett inspirálta egy kókuszos panna cotta variáció megalkotására, amelyet marinált apró rákkal, citromgéllel és zöld curry-vel bolondít meg, és FedEx-es szállítólevél kíséretében tálal egy megnyerő “postás”. A Harry Potter és barátai által bájitaltanórán kikevert főzetnél, a Szabó Zsuzsanna cukrászséf által alkotott Százfűlé főzetnél a vendégek kémcsövekben kapják meg a hozzávalókat (passiógyümölcsöt, szarvasgombát, törökmogyoró pralinét, feketecsokit) és maguknak “kotyvasztják” a desszertet szárazjég felett. A High Note SkyBar látogatói márciusig így valóban úgy érezhetik magukat, mintha forgatásra érkeznének. 

receptúra highnote skybar aria hotel budapest

Shaken, not stirred - Casino Royale

receptúra highnote skybar aria hotel budapestCloak and Dagger - Our Man in Havana

receptúra highnote skybar aria hotel budapest

French 7.5 - Casablanca

receptúra highnote skybar aria hotel budapestMr. Big - Szex és New York

receptúra highnote skybar aria hotel budapestThe President - State of the Union

receptúra highnote skybar aria hotel budapest

Blood and Smoke - Drakula

receptúra highnote skybar aria hotel budapestCauldron Cake - Harry Potter

receptúra highnote skybar aria hotel budapestMirror Mirror - Hófehérke

receptúra highnote skybar aria hotel budapestThe Catch - Lazacfogás Jemenben

receptúra highnote skybar aria hotel budapestThe Sailor Man - Popeye

receptúra highnote skybar aria hotel budapestWelcome to the Jungle - A dzsungle könyve

receptúra highnote skybar aria hotel budapestWilson - A számkivetett

receptúra highnote skybar aria hotel budapest24K - Goldfinger

Részletes menü itt

Fotók: Balkányi László

Food stylist: Hegedűs Boglárka

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog