Ritkán hallani borászt olyan alázattal beszélni a szőlészetről, mint azt Sziegl Balázs tette a múltkori sajtóklubon. "A jó bor a szőlőben készül" szlogen a Balázs és felesége, Petra vezette Sziegl Pince működésére szóról szóra igaz: a rajnai rizlinges átoltástól kezdve a kadarka hisztijeinek kezeléséig tényleg nagyon sok kétkezi munkát tesznek bele az ültetvényekbe a fiatalok.  Ráadásul az ország egyik legalulértékeltebb borvidékéről, a Hajós-Bajairól kerültek fel a legmenőbb hazai éttermek borlapjaira. Jó, persze, a portfóliójukra ráférne egy kis tisztítás, de addig is jó olyan érdekességeket kóstolni tőlük, mint mondjuk a botrytis-es kövidinka (!), az olaszrizling és a kadarka vonalán pedig még biztosan sok jót fogunk róluk hallani. 

bor magyar bor hajós-baja sziegl pince
Horizontális sor a 2017-es évjáratból: Tramini 2017, Rajnai Rizling 2017, Olaszrizling 2017, Olaszrizling "Hársfás" 2017, Olaszrizling "Herreberg" 2017, Kadarka Rozé 2017, Kadarka "Herreberg" 2017, Kövidinka "Botrytis" 2017 (Fotó: Farkas Krisztián @ Koktél Blog)

 

bor magyar bor hajós-baja sziegl pince

Munka a kadarka ültetvénnyel együtt járó kövidinkával (Fotó: Szeigl Pince @ Facebook)


Sziegl Pince a facebookon és az instagramon