Az elmúlt években Újbuda látványos változásokon ment keresztül, a fejlődési hullámnak köszönhetően gasztronómiailag is egyre gazdagabb a régió, ennek a palettának a legújabb színfoltja a Ciao Mamma Ristorante, amely az igazi olasz konyhát hozza el itt dolgozó, a környéken élő, vagy épp az agglomerációban lakó vendégei számára.

ciao mamma ristorante

 

A Rómát idéző étteremben az olasz konyha legjavát kínálják a vendégeknek, a frissen, helyben készített tészták, olasz fogások között mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Ciao Mamma hamisítatlan olasz hangulata az étlap sokszínűségében is megmutatkozik. A nagy szakmai múlttal rendelkező, az olasz gasztronómiában rendkívül jártas Papp Zsolt konyhafőnöknek köszönhetően valóban a római, Róma környéki konyha elevenedik meg a kínálatban, amely mind a húsimádók, mind a vegánok, vegetáriánusok számára tartogat izgalmas tételeket, de a klasszikus tésztaételek rajongói szintén boldogok lehetnek a Ciao Mamma kínálatával.

A helyben készített pizzák tésztája ügyes egyensúlyt alkot az olasz csizma északi területeinek vékony tésztái és a Szicíliában kedvelt vastagabb alapok között, egy olyan kompromisszumot kínálva, amely szinte biztosan mindenki számára tökéletes.

A pizzán kívül érdemes kipróbálni a frissen készített, cserépedényben tálal, bolognai raguval gazdagon megtöltött lasagne-t, a rendkívül lágy, de mégis igen karakteres kacsahúsos, vargányával, szárított paradicsommal ízesített pappardellét, illetve a római születésű klasszikust, a sokak által kedvelt, római születésű Spagetti Carbonara-t, amelyet itt - az eredeti receptúra szerint - tejszín nélkül, sok tojással és pancettával készítenek.

A tészták mellett természetesen a rizottónak is fontos szerep jut, - a megfelelő alapanyagokon kívül - ennél az ételnél elengedhetetlen a gondos elkészítés, amely nagy odafigyelést és időt igényel. A Ciao Mammában mindezt megkapja a rizottó, így olyan kitűnő, krémes, gazdag fogások kerülnek terítékre, mint a vargányával ízesített vagy a körtével és édes gorgonzolával gazdagított rizottó.

 A főételek sorában is csupa itáliai kedvenc köszön ránk, a szintén ikonikus Ossobuco sült zöldségekkel és sáfrányos rizzsel vagy a zsályás-sonkás Saltimbocca alla Romana pikáns fehérbor mártással és zelleres burgonyapürével. A tenger gyümölcseit kedvelő vendégek sem maradnak éhen, az étlapon – többek között – grillezett lazac és tengeri vörös sügér is található.

A Ciao Mamma hatalmas teraszán akkor is érdemes elidőzni, ha csak kávézni, borozni szeretnénk olasz módra. A hely ideális baráti találkozókhoz, ahol egy Aperol Spritz, egy minőségi olasz kávé, egy szeletnyi sütemény mellett élvezhető a napsütés, ami még teljesebbé teszi az olasz életérzést.

A hely a kisgyermekesek számára szintén ideális, az olasz konyha emblematikus fogásait a kicsik kifejezetten kedvelik, a különféle tésztaételek, pizzák szinte minden gyermek kedvencei. Éppen ezért nincs külön gyermekeknek szánt menü, nem korlátozzák néhány fogásra a kis vendégek étlapját, hanem kisebb mennyiségben rendelhető a Ciao Mamma szinte teljes választéka. 

ciao mamma ristorante

Carne cruda all'albense

ciao mamma ristoranteLibamájpástétom

ciao mamma ristoranteCiao Mamma pizza

ciao mamma ristorante

Margherita pizza

ciao mamma ristorante

Insalata Caprese

ciao mamma ristorante

Saltimbocca alla Romana

ciao mamma ristoranteSpaghetti alla Carbonara

ciao mamma ristoranteGrillezett lazacfilé

ciao mamma ristorante

Pármai sonka rózsák

ciao mamma ristorante

Pollo alla Parmigiana

ciao mamma ristorantePollo alla Cacciatora

ciao mamma ristorante

Zöldfűszeres bárányborda

ciao mamma ristorante

Filetto di Manzo

ciao mamma ristorante

Grillezett kacsamell

ciao mamma ristorante

Nutellás Panna Cotta

ciao mamma ristorante

Tiramisu

Ciao Mamma Ristorante a facebookon itt és az instagramon itt

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog