A Ghraoui az egyik legősibb damaszkuszi kereskedőcsalád öröksége, akik 1805-ben alapították vállalkozásukat. A hosszú és nagyon viszontagságos múlt után a Ghraoui csokik legutóbb épp a budapesti Andrássy úton születtek újjá. A prémium bonbonokkal először azonban kicsit odébb, BrodyLand legfrissebb helyszínén, a The Workshopban találkoztam, ahol Dez O'Connell és Metzger László párosított hozzájuk koktélokat. A klasszikus, száraz vonalon mozgó italok nagyon szépen kiemelték az édes-kesernyés csokikat, különösen az étcsokikhoz párosított Manhattan, Sazerac és Espresso Martini twistek bizonyultak telitalálatnak.
STRAWBERRY CHEESECAKE
Keksz krémes töltelékkel és eper gyümölcspürével, tejcsokoládéba (kakaótartalom min. 36%) mártva
Lillet Rosé, BCN gin, rebarbara, gyömbér, Copperhead Aperitivum
LE NONIUS
Étcsokoládé (kakaótartalom min. 70%) folyékony karamellel, tejcsokoládé (kakaótartalom min. 36%) díszítés
Diplomático Planos rum, Clément Coco, Fee brothers csokoládé bitter, vanília
CROQUANT
Croquant, praliné, mogyoró, tejcsokoládéval (kakaótartalom min. 36%) bevonva
Mezcal Illegal Reposado, Mancino Ambranto vermut, Frangelico
DEMI LUNE
Étcsokoládé (kakaótartalom min. 80%) narancsszelet formában
Angostura Amaro, Woodford Reserve bourbon, Angostura bitters
APAMEE
Étcsokoládé (kakaótartalom min. 70%) mandulával és narancskrémmel, tejcsokoládé (kakaótartalom min. 36%) díszítés
La Fée Absinthe Parisienne wash, Voyer VS konyak, barack, Angostura bitters, Peychaud's bitters
MOCKA
Étcsokoldé (kakaótartalom min. 70%) karamellel és kávébabbal
Chopin vodka, Unicum Riserva, Créme de Cassis, espresso, cukor
Fotók: Farkas Krisztián @ Koktél Blog