A nyáron meglátogatott Leo Budapest épp téli álmot alszik a Hotel Clark tetején, így még karácsony előtt meglátogattam a földszinten található Beefbar Budapestet, ahol Nauner Luca és Szántó Dániel adott ízelítőt a téli koktéllapról. Az alapvetően a Kobe marhákra specializálódott helyen a húsokon túl is van élet: ihatunk Bloody Maryt Red Snappert fehér kiadásban vagy akár Espresso Martinit kávé nélkül. Az összetevők ennek megfelelően eléggé izgalmasak: sárga cékla zellerrel és paradicsommal, csicseriborsó bergamottal és kamillával, málna grapefruittal és teával.
Beefbar Budapest
I'm not Mary [Rutte celery gin, paradicsomvíz, sárga cékla hab, Maldon füstölt só, bors, Tabasco-szósz, Worchestershire-szósz, The Bitter Truth zeller bitter, liofiziált paradicsom és szárított paradicsom]
Honey Bunny [Chateau du Breuil VSOP calvados kamillával infuzálva, Italicus bergamot likőr, bergamot-lé, gesztenyevirág mézvíz, csicseriborsó-lé, ehető virág]
Mug Shot [Ketel One vodka, Red Espresso Rooibos, málnaecet, grapefruit-lé, Heering cherry likőr, málnapüré, szárított grapefruit és málna]
Fotók: Farkas Krisztián @ Koktél Blog