Többek között az is nagyszerű a Buddha-Bar hálózatban, hogy a világ különböző pontjain dolgozó szakemberek könnyen tapasztalatot tudnak cserélni egymással, ezzel biztosítva a folyamatos inspirációt és tanulást. Tavaly pl. Mathias Giroud vezető bármenedzser látogatott el a budapesti Buddha-Bar Hotelbe, most pedig a prágai Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Pavol Kulich tartott koktélfesztivált és többek között indiai ihletésű kevert italokkal járult hozzá a most szombatig tartó indiai gourmet héthez.
Pavol Kulich
Fever Tree: házi készítésű fűszerezett rum, sárgabarack-, gyömbér- és mangó chutney, limelé, citromfű, tonik. Jól eltalált, könnyed indítója volt az estének, pont annyi keserűséggel, amivel egy aperitif koktélnak rendelkeznie kell.
Indian Fashion: Amrut whisky, Galliano, barnacukor, kardamom bitter, kardamom. A karakteres indiai single malt whisky nagyon szép alapot adott ennek az Old Fashioned twistnek. Haladó koktélfogyasztók számára is maradandó élményt nyújt.
Pistachio Lassi: natúr joghurt, datolyaszirup, mangó, pisztácia. Nagyon szép digestif ital, az általam kevéssé kedvelt natúr joghurt savanykásságával csodát tett a datolya, a mangó és a pisztácia.
Indiai natúr sajt sáfránnyal és chilivel marinálva
Mandulás csirkeleves
Hal kókusztejes curry szószban
Tandoori bárány mentás chutneyval és almasalátával
Zöld tea mousse kardamom szósszal.
Fotók: Buddha-Bar Hotel Budapest
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!