Marian Beke anno a londoni Nightjarban olyan stílusteremtő koncepciót rakott össze a koktéljaival, hogy nemcsak a bárt, hanem saját magát is felrakta a legnagyobbak közé. Az extrém poharak és díszítések, valamint a külön lexikont igénylő összetevők királya aztán a szakma másik ismert alakjával, a The Connaught Hotel bárját otthagyó Rusty Cervennel együtt saját bárt nyitott a brit fővárosban The Gibson néven. A bárnak nemrég jelent meg a saját kiadású Copperhead ginje, ami a rézszínű klasszikus és a feketeszínű bodzás változatok után jaguár zöld színnel és "savoury" ízvilággal rendelkezik. Tisztán lekóstolva talán a Black Batch kiadással szemben alulmarad a The Gibson Edition, viszont keverni kiválóan lehet vele. Ezt maga Marian Beke bizonyította be budapesti mesterkurzusán, ahol a Martini koktélokat járta körbe a savanyított hagymával készült és stainless steel pohárban szervírozott Gibson Martinitől kezdve az ex-balzsamecetes hordós érlelést is kapó érlelt verzión át a lépesmézes-paprikás változatig. Marian egyébként olyannyira rácsavarodott a savanyításra, hogy még a mesterkurzuson is elrakott befőttnek egy kis paradicsomot. Képes beszámoló.
Fotók: Farkas Krisztián @ Koktél Blog
Köszönet a Panna Cocktailnak!
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!