Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

Sierra Ajusco Concoction (tequila, mezcal, barack shrub, pezsgő és málnahab), Direct Flight Reims/Katmandou (Timut borssal infuzált G’Vine gin, limelé, yuzulé, mézvíz és pezsgő), Dry Champagne Cloud Martini (Ciroc vodka, száraz vermut, mandarinhéj és pezsgőhab), French G Perfume (francia organikus bodzával infuzált konyak, Cointreau Blood Orange, pezsgő redukció, fehér szőlőlé és citrom bitter), Whisky Sour Bubble Time (Johnnie Walker Black Label, szárított keserűnarancs, verbéna redukció, tojásfehérje, friss citromlé és pezsgő), Kir Royal Experience (szeder- és áfonyapüré, fehér szőlő, házi keserűszóda tárniccsal)

 

Matthias Giroud ismét hozta a szokásosat: elképesztően látványos dekorációkat és finoman szólva sem szokványos összetevőket használt. Simán összehozta a füstös mezcalt a barackkal és a málnával, a timut borsot a yuzuval, a bodzát a vérnaranccsal, a füstös whiskyt a verbénával, az erdei gyümölcsöket a tárniccsal. A csajos vonalon a parfümös üvegbe zárt, édeskés-gyümölcsös ízvilágú French G Perfume volt a csúcs, míg a pasis vonalon a Whisky Sour Bubble Time sikerült a legjobban, aminek szép karaktert szabott a visszafogottan füstös Johnnie Walker Black Label.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

Barnaut Grand Cru Grande Réserve, Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru, Bollinger Special Cuvée Magnum, Paul Bara Millésime 2006, Charles Heidsieck Réserve, Pommery Summertime Blanc de Blancs, Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs 2006

A Champagne Nighton a lekóstolt 14 tétel igen széles skálán mozgott: nagy és kis champagne ház, szimpla és magnum palack, évjáratos és nem évjáratos, cuvée és blanc de blancs egyaránt előfordult a sorban.  A két legkiemelkedőbb tétel a tavalyi Champagne Nighton részletesen megismert Alfred Gratien háztól érkezett, mégpedig egy magnum palackos Grand Cru Blanc de Blancs és egy szintén magnum palackos Milésimé 2004 formájában, de jól szerepelt még a Barnaut Grand Cru Grande Réserve, a magnum palackos Bollinger Special Cuvée, a Paul Bara Milésimé 2006 és a Pommery Summertime Blanc de Blancs is. 

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

Ruinart Magnum, Billecart-Salmon Réserve Magnum, Veuve Clicquot, Duval-Leroy Réserve Magnum, Laurent-Perrier Rosé, Alfred Gratien Grand Cru Blanc de Blancs Magnum, Alfred Gratien Millésimé 2004 Magnum


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!