A héten részt vehettem az új Star of Bombay bemutatóján a Mazel Tovban, ahol Kovács Kálmán prezentálta az új szuperprémium gint. A Bombay Sapphire-hoz képest a Star of Bombay több újdonságot is hozott: egyrészt magasabb alkoholtartalmat (a 40 térf.%-ot 47,5 térf.%-ra emelték), másrészt két új fűszert (a boróka, a citromhéj, a koriander, a nősziromgyökér, az angyalgyökér, a mandula, az édesgyökér, a cassia-kéreg, a kubebabors és a malagétabors kiegészült a bergamottal, valamint az ambrettel), harmadrészt lassabb lepárlást (a hat órát kilencre emelték). A magasabb alkoholtartalom és a plusz fűszerek miatt az eredmény egy karakteresebb gin, a lassabb lepárlásnak köszönhetően mégis elképesztő kifinomultsággal. Íme néhány Star of Bombay koktéltipp.
50/50 Martini
Összetevők:
3 cl Star of Bombay,
3 cl Martini Extra Dry,
2 öntet narancs bitter.
Pohár: martinis.
Elkészítés: az összetevőket egy koktéljéggel teli keverőpohárban bárkanállal keverjük össze és szűrjük egy előhűtött martinis pohárba.
Díszítés: narancs peel.
CONSTELLATION
Összetevők:
3 cl Star of Bombay,
1,5 cl friss citromlé,
1,5 cl teaszirup,
1 bárkanálnyi St. Germain bodzalikőr,
6 cl Martini prosecco.
Pohár: coupé.
Elkészítés: a ginen és a proseccón kívül az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy előhűtött coupé pohárba, majd óvatosan töltsük rá a gint, illetve a proseccót és lassan keverjük meg bárkanállal.
Díszítés: levendula.
GALAXY ESPRESSO NEGRONI
Összetevők:
2 cl Star of Bombay,
2 cl Martini Rosso,
2cl Campari,
1 cl frissen főzött kávé.
Pohár: coupé.
Elkészítés: az összetevőket egy koktéljéggel teli keverőpohárban bárkanállal keverjük össze és szűrjük egy előhűtött coupé pohárba.
Díszítés: narancskarika és kávébab.
LAVENDER SPLASH
Összetevők:
4 cl Star of Bombay,
2 cl levendula szörp,
3 cl friss citromlé,
szódafeltöltés.
Pohár: burgundis pohár.
Elkészítés: a szódán kívül az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben és szűrjük egy koktéljéggel teli burgundis pohárba, majd húzzuk fel szódával és lassan keverjük meg bárkanállal.
Díszítés: levendula és citrom peel.
Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!