Nemrég szervezett a Bols Mixer Akadémia egy Russian Standard Workshopot, ahol még a múltkorinál is mélyebben meg lehetett ismerkedni a legoroszabb vodkával (a márka marketingje erőteljesen épít arra, hogy az RS teljes egészében orosz alapanyagokból (a Ladoga-tó vizéből és dél-orosz téli búzából ) és Oroszországban (Szentpéterváron) készül). Ódor András, a Russian Standard hazai márkanagykövete egyrészt bemutatta, hogy milyen széleskörűen lehet alkalmazni alapszeszként a koktélok keverésénél: kipróbálhattuk vaníliás-kapros Old Fashionedben, gránátalmás-aperolos Negroniban, tormás-bazsalikomos-baconös Bloody Maryben vagy amarena meggyes Espresso Martiniben. Másrészt megkóstolhattuk a teljes Russian Standard portfóliót is a jól ismert Originaltól a már prémiumkategóriának számító Imperiáig.



RUSSIAN STANDARD ORIGINAL

Ahogyan a neve is mutatja, ez a Russian Standard első, még 1998-ban bevezetett terméke. Négyszeres lepárláson esik át, majd négyszer szűrik át aktív szénen. Tiszta, a gabonás jegyeket szépen hozó vodka, ám nekem kissé karcosnak mutatkozott.

Fotó: vodkabuzz.com



RUSSIAN STANDARD GOLD

A különleges motívumokkal díszített, aranyszínű címkével ellátott üvegben forgalmazott és szibériai ginzeng kivonatot tartalmazó Russian Standard Goldot a gyártó elsősorban különleges alkalmakra, ünnepségekre és ajándéknak ajánlja, a bárok polcain kevéssé fellelhető. Kicsit édeskésebb vonalat képvisel az Originalnál.

Fotó: shareonfacebook.net



RUSSIAN STANDARD PLATINUM

A Russian Standard portfóliójának legselymesebb tagja, kis olajossággal, citrusossággal. Azoknak ajánlott, akik szeretik a visszafogott, sima vodkákat. Négyszeres lepárláson esik át, majd négyszer aktív szénen, kétszer pedig ezüst lamellákon keresztül szűrik át. A gyártó szerint önmagában vagy koktélokban is kiváló.

Fotó: randolphpackage.com



RUSSIAN STANDARD IMPERIA

A márka csúcsterméke, melynél felhagytak a többi Russian Standard termékre jellemző üvegformával (melyek a moszkvai Nagy Iván harangtoronyra emlékeztetnek) és egy kevésbé robosztus, ám sokkal elegánsabb, karcsúbb palackban dobták piacra. Nyolcszor párolják le, illetve négyszer aktív szénen, kétszer ezüstön, kétszer pedig az Urál-hegységből származó kvarckristályon keresztül szűrik le. Vodkához mérten rendkívül testes, összetett, gyógynövényes aromákat vonultat fel.

Fotó: theginpalace.com




RUSSIAN STANDARD COCKTAILS

Russian Standard Old Fashioned vaníliával, kaporral és egy kis füsttel



Negroni újragondolva: gránátalmával fuzionált Russian Standard Platinum, Campari helyett Aperol és Y pohár, egyedül a jó öreg rosso vermouth változatlan



Ahogyan a díszítés is utal rá: ebben a koktélban bizony popcornnal (!) infuzált Russian Standard Original működik alapszeszként



Bloody Mary tormával, bazsalikommal, baconnel infuzált Russian Standard Originallal és egy kis Islay-i füsttel. Előhűtött pohárba, nem jégre töltve.



Fabbri Amarena meggyes Espresso Martini chocolate wash-sal



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!