Ahogyan tavaly, idén is ellátogatott Magyarországra a Buddha-Bar hálózat executive bármenedzsere, Matthias Giroud. Koktéljainak témáját ezúttal is a kínai újév határozta meg, kiegészítve a közelgő Valentin-nappal.
Matthias Giroud
Old Fashioned Smoke In Asia: baiju, whisky, Martini Rosso Riserva, Lapsang Souchong Tea szirup, Lapsang Souchong Tea füst. A fűszeresség és a füstösség harmonikus találkozása.
Asian Magic Sour: baijuval infuzált jázminos zöld tea, juzulé, Cointreau, agávészirup zöld mandarin eszenciával infuzálva. Sourhoz hűen szép savanykássággal, szépen megfogott ázsiai vonallal.
One Angel For Ever White: gin, jázmin virággal infuzált Aperol, hibiszkusz- és gyömbérszirup, pezsgő. A Valentin-naphoz igazítva édeskés alappal, amit szépen lazít fel a pezsgő. (Február 13-án személyesen Matthias Giroudtól lehet kérni a Valentin-napi koktélokat.)
A kínai újév kapcsán persze a Buddha-Bar Étterem executive séfje, Ossama Kutaini is kitett magáért. Az általa megalkotott kínai menü február 20-ig rendelhető a Buddha-Bar Étteremben.
Sárgafarkú lepényhal ananásszal és édes-savanyú öntettel
Csirkés és libamájas dim sum thai bazsalikommal
Wonton leves tenger gyümölcseivel és zöldségekkel
Vörös sügér curry ázsiai citromfűvel és galangával
Pirított kacsahús csíkok különféle csírákkal és roti palacsintával
Kókuszos és sajttortás gombócok
Fotók: Buddha-Bar Hotel Budapest
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!