A tavaly nyári nyitórendezvény után nemrég újra meghívást kaptam a Casati Budapest Hotel remekül kitalált Tuk Tuk Barjába, ahol az évszakra való tekintettel most a téli, forró italokat próbáltam ki.
PLUMTASTIC
Összetevők:
60 ml Choya Original (japán szilvabor),
10 ml friss citromlé,
15 ml fahéjszirup,
2 bárkanálnyi Marie Brizard Ginger (gyömbérlikőr),
1 öntet The Bitter Truth Chocolate Bitter (csokoládé bitter).
2 dl fekete tea.
Díszítés: aszalt szilva, menta, lime, fahéj, gyömbér, porcukor.
A kedvencem volt a lekóstolt italok közül, nagyon szép balansszal rendelkezik, a szilvaborral és a fekete teával szépen sikerült megfogni a távol-keleti vonalat.
ASIAN MARMALADE MATE
Összetevők:
50 ml Gekkeikan Sake (szaké),
25 ml matéteaszirup,
20 ml friss citromlé,
20 ml Yo bodzavirágszirup,
10 ml orgreat (mandulaszirup),
1 bárkanálnyi narancslekvár,
2 dl forró víz.
Díszítés: narancs, lime, ribizli, porcukor.
A legédesebb ízvilágú a sorból, ami már kicsit távol áll az ízlésemtől. A bodzát viszont kifejezetten jó ötletnek tartom, virágosságával szépen feldobta az italt.
JUHAR PUNCH
Összetevők:
25 ml Boulard calvados,
10 ml Bulleit Rye whiskey,
10 ml friss citromlé,
10 ml fahéjszirup,
10 ml Canada`s Best juharszirup,
2 dl almás-fahéjas tea.
Díszítés: áfonya, alma, fahéj, narancs, citrom.
A klasszikus hot toddy stílusában készült forró ital, olyan, amilyennek lennie kell. Tipikusan a hideg, téli, beszélgetős esték kiegészítője.
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!