Az Old Fashioned Night után Macsai Bence vezetésével újabb tematikus estet rakott össze a Baraka, a téma középpontjában pedig ezúttal a gin állt. A Gin Tonic alappárlataként az egyik legizgalmasabb gint, a borókával, narancshéjjal, angelikagyökérrel, kardamommal, korianderrel, valamint bodzával és fekete Ceylon-i teával készült Copperhead márka Black Batch kiadását választottam, ami jól működött a Fentimans Premium Indian Tonic-kal, illetve a lenti kiegészítőkkel. A legötletesebb viszont kétségkívül a Negroni volt, az eleve olasz eredetű koktélra még ráhúztak egy olasz réteget és az alapszeszt paradicsommal meg bazsalikommal szuvidálták, aminek egy brutálisan jó ital lett az eredménye. A Clover Club twistnél szerintem telitalálat volt az ánizshab, itt egyedül a jeget hagytam volna el a pohárból.

receptúra macsai bence gents club gin tonic negroni copperhead gin fentimans tanqueray drambuie campari bcn bluecoat angostura bitters clover club

Gin Night

 

receptúra macsai bence gents club gin tonic negroni copperhead gin fentimans tanqueray drambuie campari bcn bluecoat angostura bitters clover club

Gin Tonic: Copperhead Black Batch gin, Fentimans Premium Indian Tonic, citrom, lime, grapfruit peel, áfonya, boróka, szeder

receptúra macsai bence gents club gin tonic negroni copperhead gin fentimans tanqueray drambuie campari bcn bluecoat angostura bitters clover club

Negroni: Tanqueray no.10 gin paradicsommal és bazsalikommal szuvidolva, Campari, BCN vermut

receptúra macsai bence gents club gin tonic negroni copperhead gin fentimans tanqueray drambuie campari bcn bluecoat angostura bitters clover club

Gent's Club: Bluecoat Barrel Reserve gin, Drambuie, cassis püré, citrom, ánizshab, Angostura bitters, reszelt csokoládé

Baraka Restaurant
1051 Budapest, Dorottya utca 6.

Honlap itt
Facebook oldal itt
Telefon: +36-1 200 0817 

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!