Az Old Fashioned Night után Macsai Bence vezetésével újabb tematikus estet rakott össze a Baraka, a téma középpontjában pedig ezúttal a gin állt. A Gin Tonic alappárlataként az egyik legizgalmasabb gint, a borókával, narancshéjjal, angelikagyökérrel, kardamommal, korianderrel, valamint bodzával és fekete Ceylon-i teával készült Copperhead márka Black Batch kiadását választottam, ami jól működött a Fentimans Premium Indian Tonic-kal, illetve a lenti kiegészítőkkel. A legötletesebb viszont kétségkívül a Negroni volt, az eleve olasz eredetű koktélra még ráhúztak egy olasz réteget és az alapszeszt paradicsommal meg bazsalikommal szuvidálták, aminek egy brutálisan jó ital lett az eredménye. A Clover Club twistnél szerintem telitalálat volt az ánizshab, itt egyedül a jeget hagytam volna el a pohárból.
Gin Night
Gin Tonic: Copperhead Black Batch gin, Fentimans Premium Indian Tonic, citrom, lime, grapfruit peel, áfonya, boróka, szeder
Negroni: Tanqueray no.10 gin paradicsommal és bazsalikommal szuvidolva, Campari, BCN vermut
Gent's Club: Bluecoat Barrel Reserve gin, Drambuie, cassis püré, citrom, ánizshab, Angostura bitters, reszelt csokoládé
Baraka Restaurant
1051 Budapest, Dorottya utca 6.
Honlap itt
Facebook oldal itt
Telefon: +36-1 200 0817
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!