A belvároson kívül is van élet Budapesten, ha valaki figyelemreméltó gasztronómiai élményre vadászik. Az Újpest központjában található Calaverában például erősen mexikói tematikában utaznak. Elképesztően széles választék van tequilákból (egészen komolyan el lehet merülni az érlelt tequilák világában, amik kellemes meglepetést okozhatnak azoknak, akik eddig csak mixtókkal találkoztak, só és citrom kíséretében). Természetesen vannak a tequilánál amúgy izgalmasabb mezcalok (igen, gusanós is, amit a közhiedelemmel ellentétben nem a tequilába tesznek), a bátrabbaknak mindenképpen ezekre érdemes rápróbálni. Margaritából a klasszikustól kezdve a gyümölcsös frozen változatokon át még chiliset is lehet kérni, de a legmenőbb szerintem a mexikói sörrel készült twist. A konyha inkább a Tex-Mex irányt viszi, mintsem a klasszikus mexikóit (a differenciáról itt lehet bővebben olvasni), de Mexikón kívül ez a stílus amúgy is könnyebben értelmezhető.

calavera tequila mezcal margarita receptúra

Buffalo Margarita (Margarita mexikói Corona Extra sörrel)

 

calavera tequila mezcal margarita receptúra

Frozen Margarita mangóval és eperrel

calavera tequila mezcal margarita receptúra

1800 Tequila Silver,  Gusano Rojo Mezcal,  Mezcal Murciélago Silver,  El Espolón Tequila Reposado, Sierra Milenario Extra Añejo,  Gran Corralejo Tequila Añejo, Padre Azul Tequila Añejo

calavera tequila mezcal margarita receptúra

calavera tequila mezcal margarita receptúra

Csirke fajitas

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!