Nem kell messzire utaznia annak, aki vízparti hangulatra vágyik a fővárosban: a BudaPart-Kopaszi gát végében nemrég megnyitott I Gát U nyári élményeket, huncut bisztrókonyhát és izgalmas italokat kínál, egyedi környezetben. 
A Waldorf Gastro & More cégcsoport üzemeltetésében megnyitott I Gát U-ban megtalálunk mindent, ami a tökéletes vízparti hangulathoz szükséges: zöld környezetet, Dunát, könnyű, nyári ételeket és hűsítő italokat. 

i gát u fröccs

 

Az I Gát U étlapja saját definíciója szerint „huncut bisztrókonyhát” kínál, vagyis minden étel gyorsan és frissen készül, kiváló alapanyagokból, ám számos meglepetést tartogat. A kecskesajtos salátába például popcorn kerül, a harcsa köreteként készülő hagymalekvár rooibos-teában főtt. A halleves tárkonyos és paradicsomos, a reszelt, majd tahinivel ízesített sajt pedig végül összesütve érkezik. A kínálatban találunk még tepertős-sztrapacskás csülköt, pulled pork szendvicset, rántott marhanyakat, házi kapris majonézzel tálalt fish and chipset, valamint az egykori „restik” hangulatát megidéző vasutas burgert, aminél a hatalmas sajtos pogácsába saját recept szerint készített fasírt és csalamádé kerül. A desszertek közül választhatunk kakukkfüves-pálinkás meggyel kiegészített grízpudingot, vagy csokoládé mousse-t, bazsalikomos eperrel. 

Az itallap szintén rendhagyó: találunk rajta limonádékat és változatos házi szörpöket, a borok sorában például Kiss Gábor ritkaságszámba menő, 2013-as Enigmája is kapható, de kóstolhatunk a Tokaji borvidéken termett sauvignon blanc-t, mátraaljai hárslevelűt és pinot noirt, buborékosokból pedig pezsgőt és proseccót. A ház borai a Figula és a Günzer Pincészettől érkeznek, amelyek jó alapként szolgálnak a fröccskoktélokhoz – a rozéból készülő, meggyszörpös-fahéjas Brexithez, a fehérbort bodzaszörppel, uborkával és lime-mal kiegészítő Rabbit in the Hole-hoz, a rozé alapú, málnaszörpös-bazsalikomos-limeos Bear in the Bush-hoz vagy épp a rozés-gyömbéres-eperszörpös Spicy Loverhez. Sörökből a jól ismert nagyüzemi tételek mellett kézműveseket is találunk, többféle típusból. Párlatokból is igényes és széles a választék, a kávék pedig a Waldorf Gastro & More-nak készülő speciális blendből főnek. Az I Gát U-ban természetesen gondolnak a különböző étel-intoleranciában szenvedőkre is, és a kínálatot folyamatosan fejlesztik a vendégek visszajelzései alapján, a hétvégékre külön ajánlattal készülnek.

Az étterem séfje, Medvei Károly pályája során számos étteremben megfordult, példaképeinek tekinti Kelemen Gábort, a Hemingway egykori konyhafőnökét, Pesti Istvánt, akivel a Babelben dolgozott együtt, Fazekas Lászlót az Arcade-ból és Ferencz Gábort, aki alatt az Aria Hotel Budapestben volt sous-chef. Kedvence a tradicionális magyar konyha, de szívéhez nőtt a bazsalikom és a kakukkfű is, és nagyon vonzódik a tárkonyhoz, lehetőleg hazai forrásból.
Az étterem elhelyezkedésénél fogva kiváló helyszíne lehet baráti vagy családi ebédeknek, vacsoráknak, de akár irodánkat is kihelyezhetjük, hogy csendes, inspiráló környezetben dolgozzunk vagy üzleti megbeszélésünket kössük össze egy ebéddel. 

i gát u fröccs


 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!