Libanon odatette magát. A Baalbek borvacsoráján Ossama Kutaini execuive chef remek mezzéi, grilltáljai és desszertje mellett elképesztő borsort lehetett megkóstolni a Chateau Musartól. Merthogy Libanonban nemcsak jó ételeket, hanem jó borokat is tudnak készíteni. Ráadásul az előzetes borlista még kibővült két maradandó élményt jelentő 1975-ös tétellel is…
Mezze válogatás:
„Hummus” csicseriborsókrém
„Moutable” arab padlizsánkrém tahinivel
„Tabbouleh” petrezselyemsaláta
„Rahib” grillezett padlizsán zöldségekkel
„Makanek” fűszeres báránykolbász
„Falafel” sült csicseriborsó gombócok
Főételek:
„Shish taouk” fűszeres csirkefalatok
„Shish kebab” marinált bárányfalatok
„Kebab Khaskhash” darált bárányhús fokhagymával és chilivel
Desszert:
„Kunafa” tradicionális arab sütemény
Borlista:
Musar Jeune White 2014
Chateau Musar White 2007
Musar Jeune Red 2012
Hochar Red 2011
Chateau Musar Red 2007
Chateau Musar Red 2001
Fotók: Baalbek Lebanese Restaurant
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!