Libanon odatette magát. A Baalbek borvacsoráján Ossama Kutaini execuive chef remek mezzéi, grilltáljai és desszertje mellett elképesztő borsort lehetett megkóstolni a Chateau Musartól. Merthogy Libanonban nemcsak jó ételeket, hanem jó borokat is tudnak készíteni. Ráadásul az előzetes borlista még kibővült két maradandó élményt jelentő 1975-ös tétellel is… 

baalbek kóstoló bor chateau musar

 

Mezze válogatás:
„Hummus” csicseriborsókrém
„Moutable” arab padlizsánkrém tahinivel
„Tabbouleh” petrezselyemsaláta
„Rahib” grillezett padlizsán zöldségekkel
„Makanek” fűszeres báránykolbász
„Falafel” sült csicseriborsó gombócok

Főételek:
„Shish taouk” fűszeres csirkefalatok
„Shish kebab” marinált bárányfalatok
„Kebab Khaskhash” darált bárányhús fokhagymával és chilivel

Desszert:
„Kunafa” tradicionális arab sütemény

Borlista:
Musar Jeune White 2014
Chateau Musar White 2007
Musar Jeune Red 2012
Hochar Red 2011
Chateau Musar Red 2007
Chateau Musar Red 2001

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

baalbek kóstoló bor chateau musar

Fotók: Baalbek Lebanese Restaurant 
 


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!