A tavalyi Barfly után most a Bols Mixer Akadémia bártúrájával látogattam el a Blue Fox The Barba. Az esemény itala ezúttal a Hendrick’s gin volt.

Hendrick's

 

Mi mással is kezdődhetett volna az este a Bols Mixer Akadémián, mint egy klasszikus Hendrick’s-Fentimans uborkás Gin Tonic-kal, ezt követően pedig a Blue Fox The Bar vezető bártendere, Felhősi Attila mutatta be a Hendrick’s márkát.

Nem véletlenül kezdtük az estét a fenti itallal, ugyanis a Hendrick’s marketingjében is központi szerepet játszik az uborka, no meg a rózsa. Mégpedig azért, mert a lepárlás során használt fűszerek (egérfarkfű, bodzavirág, boróka, angelikagyökér, narancshéj, kömény, koriander, kamilla, kubebabors, flórenci nősziromgyökér, citrom) mellett a desztillációt követően külön uborka- és rózsa eszenciát adnak az italhoz. Persze a lepárlási folyamat során alkalmazott fűszerezést sem tudják le valami snassz módon: az 1860-ban létrehozott ún. Bennett lepárlóban beáztatják, majd gyakorlatilag kifőzik a fűszereket, míg az 1948-ban épült ún. Carter-Head desztillálóban a párlat a fejrésznél található, fűszerekkel teli kosáron halad át, kioldva ezzel az illóolajokat.

Bennett & Carter-Head


A csupán 1999 óta működő Hendrick’s egyébként a múltkor a whiskyjeik kapcsán már taglalt skót William Grant & Sons portfóliójába tartozik. Fiatal kora ellenére a Hendrick’s világa a viktoriánus kort idézi, elegendő csak a korabeli gyógyszeres üvegekre emlékeztető palackjára vagy a neoviktoriánus, steampunk stílusú reklámjaira gondolni.

Hendrick's

Felhősi Attila „Felhő” a márka bemutatását követően elkészített két Hendrick’s alapú koktélt: az Unusual Iced Tea-ben a welcome drinknél a megkezdett uborkás vonalat vitte tovább némi uborkateával és köménnyel, az S & Flash-ben a gin fűszerei között is megtalálható koriandert hangsúlyozta ki egy kis bodzalikőr kíséretében.

Felhő

Ezt követően a Blue Fox The Barban a remek Perilous Punch-csal indítottunk, melynek összetevőit a Hendrick’s mellett Punt e Mes, Kiwi, valamint a gin fűszereit kiemelő kubebabors szirup és kamilla bitter alkotta. Az este legkülönlegesebb koktélja azonban a Black To The White volt: a Hendrick’s alap fűszerére borókával infuzált tejjel erősítettek rá, amit fekete rózsa habbal koronáztak meg.

Black To The White


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!