A szüreti időszak miatt a szokásos boros sajtóklubon ezúttal nem egy hazai borvidék volt a téma, hanem Dél-Afrika, ahol viszont több magyar szakember (Pongrácz Dezső, Julius László) is hozzájárult az ország borainak fejlődéséhez.
Steenberg sparkling sauvignon blanc brut nv, Pongrácz brut method cap classique nv, Pongrácz brut rosé method cap classique nv
A Bortársaság egy remek sort állított össze a rendhagyó alkalomból: volt egy meglepő módon sauvignon blancból készült pezsgő; volt két Pongrácz Dezsőről elnevezett pezsgő (érdekesség, hogy Dél-Afrikában a tradicionális pezsgőkészítési eljárást méthode cap classique-nak hívják); volt egy erős Jordan hármas, ahol a rizling és a chenin blanc különösen szépeket mutatott magából, mögöttük jött picit lemaradva a sauvignon blanc; végül volt egy - a megszokottnál - könnyebben érthető pinotage, illetve a sor legnagyobb bora, az első dél-afrikai biodinamikus borászattól származó shiraz-cabernet sauvignon cuvée.
Jordan sauvignon blanc 2016, Jordan riesling 2016, Jordan chenin blanc 2015, Painted Wolf The Den pinotage 2015, Reyneke Organic Red 2015
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!