Még a múltkor beharangozottnál is szélesebb volt a repertoár a WhiskyNet GinNapján, hiszen az Edinburgh márkának a szimpla gin mellett a gin alapú rebarbarás és gyömbéres likőrje is bekerült a kóstolósorba, míg a tonikok közül a J. Gascónak az Indian és a Dry Bitter, a Peter Spantonnak pedig a citromfüves és a kardamomos változata is képviseltette magát. Schök Norbert bartender előbb elhelyezte a gint az italtörténelemben, majd a különféle márkákat tisztán és kevert italokban is kilehetett próbálni: az első ötöt tonikokkal párosítva (Atomic – Thomas Henry , No. 3. – J. Gasco Indian, Darnley’s View – J.Gasco Dry Bitter, Caorunn – Peter Spanton Cardamom, Christian Drouin – Peter Spanton Lemongrass), míg az utolsó négyet klasszikus koktélokban (lásd lent). A nagy kedvenc változatlanul a small batch Darnley’s View London Dry gin maradt: harmonikussága és letisztultsága kiemelkedő volt tisztán és tonikkal is. Aki az édesebb vonalat szereti, annak a legjobb választás a No.3. gin, aki viszont úgy általában a klasszikus gineket nem kedveli, annak érdemes kipróbálni a különleges fűszerezésű Bobby’s gint vagy a calvadosuk érleletlen almaborpárlatával dolgozó Christian Drouint.
Fotó: Koós Nándor
LE GIN DE CHRISTIAN DROUIN 42 térf.%)
Boróka, gyömbér, vanília, citromhéj, kardamom, fahéj, rózsaszirom, mandula
Boróka, citrus medica, levendula, bodza, mályvavirág, rózsaszirom, csillagánizs, borsmenta, narancshéj, kamilla, kakukkfű, hibiszkuszvirág, gyömbér, kubebabors, jázmin, kardamom, rooibos, koriander, rózsabors, rozmaring
Boróka, koriander, angyalgyökér, citromhéj, narancshéj, kassziakéreg, vörösberkenye, hanga, fenyérmirtusz, gyermekláncfű levél, coul blush alma
NO.3. LONDON DRY GIN (46 térf.%)
Boróka, koriander, angyalgyökér, kardamom, narancshéj, grapefruithéj
DARNLEY’S VIEW LONDON DRY GIN (42,7 térf.%)
Boróka, koriander, angyalgyökér, íriszgyökér, citromhéj, bodza
Boróka, angyalgyökér, koriander, csipkebogyó, paradicsommag
BOBBY’S SCHIEDAM DRY GIN (42 térf.%)
Boróka, citromfű, kubebabors, édeskömény, koriander, fahéj, szegfűszeg, csipkebogyó
Boróka, máriatövis, koriander, angyalgyökér, narancshéj (édes és keserű), citromhéj, íriszgyökér, édesgyökér, kassziakéreg, szegfűszeg, fenyő, hanga
EDINBURGH RHUBARB & GINGER GIN LIQUEUR (20 térf.%)
Fotó: Koktél Blog
PETER SPANTON NO.5. LEMONGRASS TONIC
PETER SPANTON NO.9. CARDAMOM TONIC
Fotó: Koktél Blog
MARTINEZ
Koval gin, édes vermut, Maraschino, orange bitter.
RED SNAPPER
Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur, Edinburgh gin, paradicsomlé, citromlé, só, bors, Tabasco, Worcestershire Sauce.
RAMOS GIN FIZZ
Bobby’s gin, tejszín, tojásfehérje, vaníliás cukorszirup, limelé, citromlé, narancsvirágvíz, szóda.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!