Még a múltkor beharangozottnál is szélesebb volt a repertoár a WhiskyNet GinNapján, hiszen az Edinburgh márkának a szimpla gin mellett a gin alapú rebarbarás és gyömbéres likőrje is bekerült a kóstolósorba, míg a tonikok közül a J. Gascónak az Indian és a Dry Bitter, a Peter Spantonnak pedig a citromfüves és a kardamomos változata is képviseltette magát. Schök Norbert bartender előbb elhelyezte a gint az italtörténelemben, majd a különféle márkákat tisztán és kevert italokban is kilehetett próbálni: az első ötöt tonikokkal párosítva (Atomic  – Thomas Henry , No. 3. – J. Gasco Indian, Darnley’s View – J.Gasco Dry Bitter, Caorunn – Peter Spanton Cardamom, Christian Drouin – Peter Spanton Lemongrass), míg az utolsó négyet klasszikus koktélokban (lásd lent). A nagy kedvenc változatlanul a small batch Darnley’s View London Dry gin maradt: harmonikussága és letisztultsága kiemelkedő volt tisztán és tonikkal is. Aki az édesebb vonalat szereti, annak a legjobb választás a No.3. gin, aki viszont úgy általában a klasszikus gineket nem kedveli, annak érdemes kipróbálni a különleges fűszerezésű Bobby’s gint vagy a calvadosuk érleletlen almaborpárlatával dolgozó Christian Drouint.

whiskynet kóstoló christian drouin gin atomic caorunn no3 darnleys view koval bobbys edinburgh thomas henry jgasco peterspanton martinez red snapper ramos gin fizz

Fotó: Koós Nándor

 

LE GIN DE CHRISTIAN DROUIN 42 térf.%)

Boróka, gyömbér, vanília, citromhéj, kardamom, fahéj, rózsaszirom, mandula

ATOMIC GIN (40 térf.%)

Boróka, citrus medica, levendula, bodza, mályvavirág, rózsaszirom, csillagánizs, borsmenta, narancshéj, kamilla, kakukkfű, hibiszkuszvirág, gyömbér, kubebabors, jázmin, kardamom, rooibos, koriander, rózsabors, rozmaring

CAORUNN GIN (41,8 térf.%) 

Boróka, koriander, angyalgyökér, citromhéj, narancshéj, kassziakéreg, vörösberkenye, hanga, fenyérmirtusz, gyermekláncfű levél, coul blush alma

NO.3. LONDON DRY GIN (46 térf.%) 

Boróka, koriander, angyalgyökér, kardamom, narancshéj, grapefruithéj

DARNLEY’S VIEW LONDON DRY GIN (42,7 térf.%) 

Boróka, koriander, angyalgyökér, íriszgyökér, citromhéj, bodza

KOVAL DRY GIN (47 térf.%)

Boróka, angyalgyökér, koriander, csipkebogyó, paradicsommag

BOBBY’S SCHIEDAM DRY GIN (42 térf.%)

Boróka, citromfű, kubebabors, édeskömény, koriander, fahéj, szegfűszeg, csipkebogyó

EDINBURGH GIN (43 térf.%) 

Boróka, máriatövis, koriander, angyalgyökér, narancshéj (édes és keserű), citromhéj, íriszgyökér, édesgyökér, kassziakéreg, szegfűszeg, fenyő, hanga 

EDINBURGH RHUBARB & GINGER GIN LIQUEUR (20 térf.%)

whiskynet kóstoló christian drouin gin atomic caorunn no3 darnleys view koval bobbys edinburgh thomas henry jgasco peterspanton martinez red snapper ramos gin fizz

Fotó: Koktél Blog

THOMAS HENRY TONIC WATER

J. GASCO DRY BITTER TONIC

 J. GASCO INDIAN TONIC

 PETER SPANTON NO.5. LEMONGRASS TONIC 

PETER SPANTON NO.9. CARDAMOM TONIC

whiskynet kóstoló christian drouin gin atomic caorunn no3 darnleys view koval bobbys edinburgh thomas henry jgasco peterspanton martinez red snapper ramos gin fizz

Fotó: Koktél Blog

MARTINEZ

Koval gin, édes vermut, Maraschino, orange bitter.

RED SNAPPER

Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur, Edinburgh gin, paradicsomlé, citromlé, só, bors, Tabasco, Worcestershire Sauce.

RAMOS GIN FIZZ

Bobby’s gin, tejszín, tojásfehérje, vaníliás cukorszirup, limelé, citromlé, narancsvirágvíz, szóda.


 


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!