Fény, pompa, csillogás, filmsztárokat övező miliő, ízekbe fogalmazott hollywoodi klasszikusok és meghatározó moziélmények várják a vendégeket októbertől a budapesti Aria Hotelben. A High Note SkyBar csapata tematikus gasztronómiai élménnyel jelentkezik, amelyet ezúttal a filmművészet ihletett. A koktél- és bárételsor megalkotásánál a legmodernebb technológiákat és különleges, esetenként házi készítésű alapanyagokat is használtak. Újdonság a High Note SkyBar életében az is, hogy a tálalásba interaktív módon a vendégeket is bevonja. A “FILM” kampány méltó felvezetéseként szeptemberben a szálloda vendége volt Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer is, akik a Budapesti Klasszikus Filmmaraton vendégeként érkeztek a fővárosba. Hollywoodi sztároknak kijáró kényeztetésben lehet része márciusig azoknak, akik munka után kikapcsolódni vágynak, vagy a bulinegyedbe tartanak, és ellátogatnak az Aria Hotel Budapest tetejére, a Bazilika szomszédságába.
White Mexican - A nagy Lebowski
Egy korty pezsgőkoktél erejéig mintha a Casablanca ikonikus bárjában lennénk, a következő snitt már A nagy Lebowskit idézi egy köntösbe öltöztetett kristálypohárban felszolgált koktél segítségével, majd Marilyn Monroe sziluettje köszön vissza egy papírpoháron a Van aki forrón szereti jeleneteibe helyezve a vendéget. A kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik. Mindez csak néhány villanás a High Note SkyBar őszi-téli gasztronómiai kínálatából, amelyet a mozi világa ihletett. A miliő sem mindennapi: a tetőteraszra Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációt tervezett vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal.
Sunny Side - Schmidt története
Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban. Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsanna cukrászséf, Mihály Richárd és Gózon Péter bármenedzserek, valamint hat bártender összesen 16 önálló tételt álmodott meg az étel- és itallapra, amelyek mindegyike egy-egy ikonikus film gasztronómiai interpretációja. A bár csapata a menü tálalásába interaktív módon olykor a vendégeket is bevonja, valódi élménnyé emelve ezzel a filmművészet jegyében elköltött bárvacsorát.
Slumber Party - Van, aki forrón szereti
Gózon Péter “The White Mexican” névre keresztelt télies koktél-kreációjában fahéjjal, szerecsendióval ízesített rizstejet házasít tequila blancoval, az így kevert glutén- és laktózmentes ital A nagy Lebowskit idézve szürke köntösbe öltöztetett kristálypohárban érkezik a vendégek asztalára. Mihály Richárd a Casablanca világát idéző “French 7.5” koktéljában kétfajta bor redukálásával és herbál szóda hozzáadásával éri el, hogy pezsgőalapú ital szülessen pezsgő hozzáadása nélkül. Kövér Gergelyt és csapatát a Számkivetett inspirálta egy kókuszos panna cotta variáció megalkotására, amelyet marinált apró rákkal, citromgéllel és zöld curry-vel bolondít meg, és FedEx-es szállítólevél kíséretében tálal egy megnyerő “postás”. A Harry Potter és barátai által bájitaltanórán kikevert főzetnél, a Szabó Zsuzsanna cukrászséf által alkotott Százfűlé főzetnél a vendégek kémcsövekben kapják meg a hozzávalókat (passiógyümölcsöt, szarvasgombát, törökmogyoró pralinét, feketecsokit) és maguknak “kotyvasztják” a desszertet szárazjég felett. A High Note SkyBar látogatói márciusig így valóban úgy érezhetik magukat, mintha forgatásra érkeznének.
Shaken, not stirred - Casino Royale
Cloak and Dagger - Our Man in Havana
French 7.5 - Casablanca
Mr. Big - Szex és New York
The President - State of the Union
Blood and Smoke - Drakula
Cauldron Cake - Harry Potter
Mirror Mirror - Hófehérke
The Catch - Lazacfogás Jemenben
The Sailor Man - Popeye
Welcome to the Jungle - A dzsungle könyve
Wilson - A számkivetett
24K - Goldfinger
Részletes menü itt
Fotók: Balkányi László
Food stylist: Hegedűs Boglárka
Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog