A Fabbri meghívására nemrég Magyarországra látogatott Diego Ferrari Olaszországból, aki előbb zsűrizett a Magyar Koktél és Flair Bajnokságon, majd hazai bártendereknek megtartotta Cocktail Art & Max 21 mesterkurzusát. A név első fele arra utal, hogy az előadó indította el a csaknem 9 ezer tagot számláló Cocktail Art facebook csoportot, ami koktélokról készült képek megosztására szolgál. A név második fele a maximum 21 térf.%-os alkoholtartalomra utal, ugyanis Diego a milánói Rotonda Bistro bármenedzsere, ahol nem használhatnak ennél magasabb alkoholtartalmú italokat, köszönhetően a bisztrónak otthont adó Rotonda della Besana területén érvényes szabályoknak. Természetesen néhány példán keresztül mi is belekóstolhattunk a spiritek alatti világba, íme a receptúrák.
BITTER FAMEDIO
Összetevők:
3 cl Bitter Fabbri Mixibar,
3 cl vörös vermut,
3 cl Cynar,
1,5 cl Frangelico,
Angostura bitters.
Pohár: old fashioned.
Elkészítés: throwing.
Díszítés: szárított narancs.
IONICIS
Összetevők:
3 cl Sherry Fino,
3 cl száraz vermut,
1,5 cl citromlé,
1,5 cl Frangelico,
4 cl Sauvignon Blanc bor,
1 cl Amarena Fabbri szirup.
Pohár: tumbler.
Elkészítés: stick-kel keverve.
Díszítés: Fabbri amarena meggy.
PASSION FABBRI
Összetevők:
4 cl Aperol,
2 cl Passion Fruit Fabbri szirup,
5 cl grapefruitlé,
Angostura bitters.
Pohár: martinis.
Elkészítés: shakerben.
Díszítés: Fabbri amarena meggy.
Fotó: Diego Ferrari Cocktail Art facebook oldal
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!