A Fabbri meghívására nemrég Magyarországra látogatott Diego Ferrari Olaszországból, aki előbb zsűrizett a Magyar Koktél és Flair Bajnokságon, majd hazai bártendereknek megtartotta Cocktail Art & Max 21 mesterkurzusát. A név első fele arra utal, hogy az előadó indította el a csaknem 9 ezer tagot számláló Cocktail Art facebook csoportot, ami koktélokról készült képek megosztására szolgál. A név második fele a maximum 21 térf.%-os alkoholtartalomra utal, ugyanis Diego a milánói Rotonda Bistro bármenedzsere, ahol nem használhatnak ennél magasabb alkoholtartalmú italokat, köszönhetően a bisztrónak otthont adó Rotonda della Besana területén érvényes szabályoknak. Természetesen néhány példán keresztül mi is belekóstolhattunk a spiritek alatti világba, íme a receptúrák.

fabbri diego ferrari rotonda bistro bitter fameido ionicis passion fabbri receptúra

 

BITTER FAMEDIO

Összetevők:
3 cl Bitter Fabbri Mixibar,
3 cl vörös vermut,
3 cl Cynar,
1,5 cl Frangelico,
Angostura bitters.

Pohár: old fashioned.

Elkészítés: throwing.

Díszítés: szárított narancs.

IONICIS

Összetevők:
3 cl Sherry Fino,
3 cl száraz vermut,
1,5 cl citromlé,
1,5 cl Frangelico,
4 cl Sauvignon Blanc bor,
1 cl Amarena Fabbri szirup.

Pohár: tumbler.

Elkészítés: stick-kel keverve.

Díszítés: Fabbri amarena meggy.


PASSION FABBRI

Összetevők:
4 cl Aperol,
2 cl Passion Fruit Fabbri szirup,
5 cl grapefruitlé,
Angostura bitters. 

Pohár: martinis.

Elkészítés: shakerben.

Díszítés: Fabbri amarena meggy.

fabbri diego ferrari rotonda bistro bitter fameido ionicis passion fabbri receptúra

Fotó: Diego Ferrari Cocktail Art facebook oldal

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!