A kínai baijiu (magyarosan pajcsiu) cirokból vagy rizsből készült párlat, amivel nemrég találkoztam elsőként Ulric Nijs mesterkurzusán a Buddha-Barban. Nem mondom, hogy elsőre nem volt szükség minden nyitottságomra az intenzív, hol kanalas gyógyszerre, hol szójaszószra emlékeztető ízek feldolgozásához, de pl. a tölgyfahordóban érlelt vagy a rózsával ízesített változat kifejezetten könnyen fogyasztható volt. Koktélok terén pedig abszolút izgalmas dolgokat lehet belőlük kihozni, személyes kedvencem az elképesztő frissességű uborkás Cucumber Crush volt.

baijiu buddha-bar ulric nijs yingtao julep nuwa campari cucumber crush cointreau guizhou elixir paul matthew moutai luxardo chinese negroni negroni julep oriole bar

 

YINGTAO JULEP BY ULRIC NIJS

Összetevők:
30 ml Nuwa baijiu,
10 ml szecsuáni borssal infuzált Campari,
3 bárkanálnyi meggylekvár,
5 ml vanília eszencia,
mentalevelek. 

Pohár: julep kupa.

Elkészítése: swizzle-lel.

Díszítése: menta, meggy.


CUCUMBER CRUSH BY ULRIC NIJS

Összetevők:
30 ml Luzhou Cuvee Special baijiu,
20 ml Cointreau,
20 ml limelé,
30 ml uborkalé,
1 csipet nátrium-glutamát.

Pohár: swizzle kupa.

Elkészítése: swizzle-lel.

Díszítése: menta, uborka.


GUIZHOU ELIXIR BY PAUL MATTHEW

Összetevők:
40 ml Moutai baijiu,
15 ml passion fruit- és ananászszirup,
3 öntet szecsuáni bors és chili paprika tinktúra,
5 ml Luxardo maraschino likőr,
15 ml citromlé.

Pohár: martinis.

Elkészítése: shakerben.

Díszítése: passion fruit héj.


CHINESE NEGRONI BY ORIOLE BAR

Összetevők:
45 ml baijiu,
15 ml masztika,
60 ml Campari,
60 ml vörös vermut,

Pohár: dupla old fashioned.

Elkészítése: keverőpohárban.

Díszítése: naracskarika.

baijiu buddha-bar ulric nijs yingtao julep nuwa campari cucumber crush cointreau guizhou elixir paul matthew moutai luxardo chinese negroni negroni julep oriole bar

Fotók: Koktél Blog


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!