A kínai újév tiszteletére a Buddha-Bar Loungeban egy különleges koktélfesztivált tartanak Matthias Giroud vezetésével, aki egyébként a Buddha-Bar hálózat vezető bármenedzsere és számos bár megnyitásában vett részt New Yorkban, Dubaiban vagy Monacóban. A koktélok mellett ráadásul egy speciális, ötfogásos ázsiai ételsort állított össze a Buddha-Bar Étterem executive séfje, Ossama Kutaini, így egy komplett, tematikus gasztronómiai élményben lehet része a Klotild Palotába ellátogatóknak. Nekem volt olyan szerencsém, hogy a Buddha-Bar Hotel meghívására már a teljes menüsort végigkóstolhattam, amit bátran ajánlhatok mindenkinek, aki egy kicsit is nyitott a távol-keleti ízvilágra. Érdemes viszont sietni, mert az italkreációk február 21-ig, az ételcsodák pedig február 28-ig érhetőek el.



SHANGHAI MULE

A klasszikus Moscow Mule twistje kínai köntösben: kínai sör redukció, vodka, friss limelé, gyömbérsör és kínai sörhab. Nekem egy picit túlságosan hangsúlyos volt benne a lime, de a sörös téma abszolút telitalálat.



CHINESE HOT POT

A kínai hot pot étkezési forma lefordítva a koktélok nyelvére: para zsázsával aromatizált rum, friss gyümölcsválogatás és passiógyümölcslé. Aki szereti a flambírozott gyümölcsöket és a hangsúlyos, fűszeres ízeket, annak kötelező kipróbálni.



CHINESE GARDEN

Ez az alkoholmentes koktél a kedvencem volt a menü szereplői közül: karamellizált gyömbér- és citromlekvár, friss alma és licsi, valamint házi készítésű füstös kínai teából készült szóda. Szépen megjelennek a füstös aromák mind az illatában, mind az ízében, kiegészítve az izgalmas, távol-keleti ízvilágot.




COCKTAIL PAINTING

Aki egyetlen italnál szélesebb körű betekintést szeretne Matthias Giroud művészetébe, annak a legideálisabb választás ez a három koktélból álló mestermunka: konyak, yuzu lé, agávészirup, házi készítésű füstös kínai teából készült szóda; tequila, friss limelé, gránátalmalé, házi készítésű gyömbér- és citromlekvár; gin, punt e mes, friss alma és körte, limelé, házi készítésű ötfűszeres szirup.




FIRE AND SMOKE SHOW

A kínai és a tiki kultúra ötvözése, látványos flambírozással egybekötve: rum mix, friss gyümölcsök, barna cukor, házi készítésű ötfűszeres szirup és füstölt gyümölcsök.



Fotók: Buddha-Bar Hotel Budapest

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!