Magyarországon is egyre több szálloda veszi komolyan a saját bárját, olyannyira, hogy pl. Londonhoz hasonlóan önálló brand köré építik fel ezeket. A nagyjából másfél éve megnyitott budapesti Ritz-Carlton Hotelben az ötcsillagos eleganciához igazodik a többek között champagneban utazó Kupola Lounge & Bar, viszont átellenben már egy sokkal lazább hely, a Deák St. Kitchen működik, ahol a grillételek mellett elsősorban a borokra és a koktélokra fókuszálnak. A koktéllap kizárólag a ház signature italaiból áll, ami nagyon pozitív irány, amellett, hogy külön kérésre természetesen bármelyik klasszikust is szívesen elkészítik. A signature koktéloknál kreatívan nyúlnak a különféle hozzávalókhoz, simán összepárosítják a bodzalikőrt a chilivel, a mezcalt a mandulával vagy a babérlevelet a grapefruittal, de olyan technológiát is bátran alkalmaznak az italok készítésénél, ami amúgy a konyhában jellemző (szuvidálás). Íme egy kis ízelítő.
Spring Break: Hendrick's gin, St. Germain bodzaviráglikőr, uborka, citromlé, chili, vaníliás-rozmaringos mézszirup. Díszítés: bodzavirág, chili, rózsaszirmos kruszta.
Grapefruit Bay: babérlevéllel szuvidált Russian Standard Platinum vodka, kamillás mézszirup, citromlé, grapefruit szóda, bitter. Díszítés: babérlevél.
Heisenberg: Illegal Mezcal, Bols Blue Curacao, citromlé, mandulaszirup. Díszítés: mandula, fahéj, citrusok.
Figure It Out: Monkey Shoulder whisky, fügelekvár, citromlé, vaníliás-rozmaringos mézszirup, szarvasgomba olaj. Díszítés: rozmaring, füge, fahéj.
Elyx Pineapple: Absolut Elyx, 10 éves Talisker, Mandarin Napoleon, mangópüré, ananászlé, karamellszirup, vaníliaszirup, citromlé, Kreinbacher Brut Classic. Dísz: ananász, virág.
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!