A budapesti Buddha-Bar Hotel idén is rengeteget tett a hazai borkultúra fejlődéséért, tényleg elképesztő borsorokkal felálló kóstolókat szerveztek meg. A burgundi és a champagne est mellett volt egy olasz és tokaji kóstoló is, amikről nem ejtettem még szót. Előbbinél két mesterkurzuson is rész vettem: a Gaja mesterkurzuson a csodálatos vörösek mellett egy emlékezetes chardonnayt is lekóstolhattam, a Montepulciano mesterkurzuson pedig nagy élmény volt összehasonlítani a Poggio di Sottót és a Biondi-Santit a 2010-es évjáratban. A tokaji esten egy elképesztő Szepsy évjárat és dűlő bemutatón vettem részt, ahol a legizgalmasabb tétel a Bohomáj dűlőből származó tavalyi furmint volt.
Gaia & Rey Langhe Chardonnay 2014, Gaja Ca’Marcanda Promis 2013, Gaja Ca’Marcanda Magari 2013, Gaja Brunello di Montalcino 2011, Gaja Langhe Sito Moresco 2013, Gaja Dagromis Barolo 2012
Poggio di Sotto Rosso di Montepulciano 2012, Caparzo Brunello di Montepulciano 2010, Valdicava Brunello di Montepulciano 2010, Poggio di Sotto Brunello di Montepulciano 2010, Biondi-Santi Brunello di Montepulciano Annata 2010
Szepsy Dorgó Tokaji Furmint 2015, Szepsy Bohomáj Tokaji Furmint 2015, Szepsy Nyúlászó Tokaji Cuvée 2015, Szepsy Bányász Tokaji Furmint 2015, Szepsy Úrágya Tokaji Furmint 2015, Szepsy Betsek Tokaji Furmint 2015
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!