Két éve az Elysiummal nagyot alkotó Felhősi Attila vezető bartender a bemutató után kiköltözött Máltára, hogy egy új bár létrehozásában vegyen részt, de az idei nyári koktélok kidolgozása során szakmai tanácsadóként ismét csatlakozott a Blue Fox The Bar csapatához. A külsőleg és belsőleg is természetközpontú menüben meglepően sokan sikerült kihozni az alkoholmentes Lavender Cloudból, de azért pezsgőrajongóként a kedvencem a pezsgő redukciót tartalmazó Plum Garden volt. Az Aloe Breeze Martini érkezett a leglátványosabb szervírozással, de az Aphroditével együtt picit talán túlságosan édesre sikerültek. A legbevállalósabb a datolyás-kéksajtos-boros-zelleres-teás Ocean Picnic lett, amiben a meredeknél meredekebb összetevők csodák csodájára így együtt is működtek.   

blue fox the bar felhősi attila receptúra martini aloe breeze martini lavender cloud ocean picnic aphrodite plum garden gin tanqueray vodka rum bor sauvignon blanc italicus umeshu
Lavender Cloud [bazsalikom-grapefruit infúzió, guava szóda, levendula felhő]

 

blue fox the bar felhősi attila receptúra martini aloe breeze martini lavender cloud ocean picnic aphrodite plum garden gin tanqueray vodka rum bor sauvignon blanc italicus umeshu

Ocean Picnic [datolya-kéksajt sziruppal infuzált sauvignon blanc, zeller-zöld tea szóda]

blue fox the bar felhősi attila receptúra martini aloe breeze martini lavender cloud ocean picnic aphrodite plum garden gin tanqueray vodka rum bor sauvignon blanc italicus umeshu

Aphrodite [rum, ginzeng tinktúra, falernum szirup, vaníliás mentahab]

blue fox the bar felhősi attila receptúra martini aloe breeze martini lavender cloud ocean picnic aphrodite plum garden gin tanqueray vodka rum bor sauvignon blanc italicus umeshu

Aloe Breeze Martini [zsályával infuzált vodka, aloe vera, Italicus likőr, zöld spirulina pára]

blue fox the bar felhősi attila receptúra martini aloe breeze martini lavender cloud ocean picnic aphrodite plum garden gin tanqueray vodka rum bor sauvignon blanc italicus umeshuPlum Garden [Tanqueray gin, Umeshu likőr, pezsgő redukció, zöld kardamom bitter]


Blue Fox The Bar a facebookon itt, az instagramon itt 

Menükoncepció és koktélstyling: Szabó Ádám, Székely Barnabás, Felhősi Attila, Margitics Norbert, Alexander Puylagarde

Fotók: Iván Nikolett