Két éve az Elysiummal nagyot alkotó Felhősi Attila vezető bartender a bemutató után kiköltözött Máltára, hogy egy új bár létrehozásában vegyen részt, de az idei nyári koktélok kidolgozása során szakmai tanácsadóként ismét csatlakozott a Blue Fox The Bar csapatához. A külsőleg és belsőleg is természetközpontú menüben meglepően sokan sikerült kihozni az alkoholmentes Lavender Cloudból, de azért pezsgőrajongóként a kedvencem a pezsgő redukciót tartalmazó Plum Garden volt. Az Aloe Breeze Martini érkezett a leglátványosabb szervírozással, de az Aphroditével együtt picit talán túlságosan édesre sikerültek. A legbevállalósabb a datolyás-kéksajtos-boros-zelleres-teás Ocean Picnic lett, amiben a meredeknél meredekebb összetevők csodák csodájára így együtt is működtek.
Lavender Cloud [bazsalikom-grapefruit infúzió, guava szóda, levendula felhő]
Ocean Picnic [datolya-kéksajt sziruppal infuzált sauvignon blanc, zeller-zöld tea szóda]
Aphrodite [rum, ginzeng tinktúra, falernum szirup, vaníliás mentahab]
Aloe Breeze Martini [zsályával infuzált vodka, aloe vera, Italicus likőr, zöld spirulina pára]
Plum Garden [Tanqueray gin, Umeshu likőr, pezsgő redukció, zöld kardamom bitter]
Blue Fox The Bar a facebookon itt, az instagramon itt
Menükoncepció és koktélstyling: Szabó Ádám, Székely Barnabás, Felhősi Attila, Margitics Norbert, Alexander Puylagarde
Fotók: Iván Nikolett