Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.
Fotó: Koktél Blog
A ROBERT BURNS MENÜ
Arran 14 Years Old Single Malt
Arran Old Fashioned (Arran 14, agávészirup, étcsokoládé és narancs bitter)
Bobby Burns (The Epicurean Lowland Blended Malt, Mancino Rosso Amaranto Vermouth, Benedictine likőr, narancs bitter)
Timorous Beastie Highland Blended Malt
The Good Christian (Johnnie Walker Black Label, Golden Falernum, vilmoskörtelé, citromlé, agávészirup, Peychaud's bitter, Old Time Aromatic bitter)
The Debonair Sour (Johnnie Walker Black Label, Ardbeg 10, The King's Ginger likőr, citromlé, narancs bitter, tojásfehérje, só)
Cranachan Drambuie likőrrel és málnával
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!