Európa minden országában jelen vannak és gyakorlatilag ők nyitották meg az Európán kívüli piacot a calvados számára, számos országban piacvezetők, 120 féle almát használnak fel a párlatok elkészítéséhez, ráadásul nagy hangsúlyt fektetnek a koktélokra. A Calvados Boulard házat még 1825-ben alapította Pierre-August Boulard, nemrég pedig a család ötödik generációs képviselője, Vincent Boulard látogatott el Magyarországra, hogy bemutassa a Grand Solage, a VSOP és az XO tételeiket, valamint Schök Norbert segítségével népszerűsítse a márka Apple Twist to the Classics kampányát, aminek lényege a klasszikus koktélok elkészítése Calvados Boularddal. Pl. a Manhattan és az Old Fashioned nagyobb csavar nélkül is működött calvados bázissal, a Mojitót viszont gyömbéresíteni kellett a jobb harmónia érdekében.

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert

Calvados Boulard Grand Solage, Calvados Boulard VSOP, Calvados Boulard XO

 

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert

Calvados Boulard Grand Solage: 2-5 éves párlatok házasítása, aranysárga színnel, illatában és ízében intenzív és friss alma, valamint vanília jelenik meg, telt és hosszú lecsengéssel. Calvados Boulard VSOP: 4-10 éves párlatok házasítása, borostyánba hajló aranysárga színnel, illatában kevéssé intenzíven érett alma és fahordós fűszeresség, ízében almakompót és szintén fahordós jegyek jelennek meg, telt és hosszú, gyümölcsös lecsengéssel. Calvados Boulard XO: 6-15 éves párlatok házasítása, borostyánsárga színnel, illatában és ízében nagyon elegáns, érett almás, fűszeres, mogyorós és mandulás jegyek jelennek meg, elképesztően hosszú, fűszeres lecsengéssel. 


 

MANHATTAN BY BOULARD

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert
Összetevők:
6 cl Calvados Boulard VSOP,
1 öntet Angostura Bitters,
2 cl vermouth rosso.

Pohár: koktélos.

Elkészítése: egy keverőpohárban koktéljéggel együtt legalább 10 másodpercig kevergessük az összetevőket, majd szűrjük egy előhűtött koktélos pohárba.

Díszítése: narancs zest.


 

OLD FASHIONED BY BOULARD

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert
Összetevők:
4 cl Calvados Boulard XO,
1 öntet Angostura Bitters,
1 öntet víz,
1 teáskanálnyi nádcukorszirup.

Pohár: old fashioned.

Elkészítése: egy öntet vízzel együtt tegyük a szirupot, illetve a bittert egy old fashioned pohárba és keverjük meg. Töltsük hozzá a calvados felét és tegyünk bele koktéljeget, majd újra keverjük meg. Végül töltsük hozzá a calvados második felét, illetve tegyünk bele még koktéljeget és ismételten keverjük meg.

Díszítése: ½ db narancsszelet és 2 db Amarena meggy.


 


MOJITO BY BOULARD

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert

Összetevők:
4 cl Calvados Boulard Grand Solage,
1 cl nádcukorszirup,
½ lime,
mentalevelek,
6 cl ginger ale.

Pohár: long drink.

Elkészítése: tegyük a szirupot, a lime-ot, valamint a mentaleveleket egy pohárba, majd muddlerrel (törőfával) óvatosan nyomkodjuk meg. Töltsük hozzá a calvadost és egy öntet gyömbért, majd keverjük meg, végül húzzuk fel a megmaradt gyömbérrel.  

Díszítése: mentacsúcs.

Fotók: Koktél Blog


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!