Az ország legkomolyabb spiritválasztékával rendelkező GoodSpiritben a koktélok terén nem minden az, aminek elsőre látszik. Pinkbe öltözött tőzegfüstös szörnyeteg vagy tengerparti tiki stílust felöltő malátás skót. Lekváros, de baconös Julep. Miniatűr váza virággal, de buborékokkal. 

 

A GoodSpirit ráadásul végre egy olyan bár, ami tágas és még a bárpultnál ülve is kényelmes. A dizájn jól kitalált és letisztult. A személyzet pedig nagyon rendben van.

Ja és olyannyira jól szövegezték meg a koktéllapot, hogy kivételesen le is nyúltam a koktélfotókhoz.

Meat Julep: „Egy igazi klasszikus koktél díjnyertes újraértelmezése. Bourbon whiskey, bazsalikom, ananász és baconlekvár szokatlan elegye. Tökéletes húsimádóknak. A 2014-es budapesti Whisky Show koktélverseny győztes itala.”

Peaty Woman: „Akivel mindannyian szeretnénk találkozni. Nagyszerű karakter és megbabonázó kinézet dönti meg a „lányos” koktélokról alkotott előítéleteinket. Hibiszkuszos Big Peat blended malt whisky összerázva citromlével, mézvízzel és tojásfehérjével. A Chartreuse elixír tüzeli fel a vágyat.”

Save the Date: „Elfelejtetted az évfordulót vagy csak egy friss tinder-ismerőssel ücsörögsz? Engedd meg, hogy megmentsük a randidat! Ha azt szeretnéd, hogy a partnered különlegesnek érezze magát, akkor a virág mindig jó ötlet! Főleg, ha egy finom gin alapú, bodzalikőrös és habzóboros koktéllal jön együtt.”

Son of a Beach: „Ha azt mondod, hogy kék ég és pálmafák, én azt mondom, hogy Skócia. A meleg Golf-áramlat trópusi hangulatot hoz magával az Arran-szigetre, ami bármikor tökéletes helyszín lehet egy kis nyári kikapcsolódásra. Ez a koktél kiemeli az Arran 10 éves malátawhisky ízjegyeit. Vanília, ananász és citrusok.”

Koktélleírások: GoodSpirit koktéllap

A koktélokat készítette: Schök Norbert

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!