Nemzetközi előadókkal telt az április a WhiskyNet kóstolóin, hiszen a Kilchoman whiskytől George Willis, a Christian Drouin calvadostól pedig Hervé Pellerin járt Magyarországon.


Kilchoman Machir Bay, Kilchoman Sanaig, Kilchoman 2009 Vintage (2009-2017), Kilchoman Loch Gorm (2009-2017), Kilchoman Red Wine Cask Matured (2012-2017), Kilchoman Original Cask Strength (2010-2016) 

 

A 2005-ben létrehozott Kilchoman Distillery koránál fogva még nem tud idősebb tételeket piacra dobni, egyelőre a 10 éves kiadásaik is ritkaságszámba mennek. Ennek ellenére már most elképesztően erős tételekkel jönnek ki, köszönhetően a jó minőségű párlatuknak és a színvonalas, kreatív hordóhasználatuknak. Így a Kilchoman whiskyk kóstolásakor egyáltalán nincs az az érzése az embernek, hogy túlságosan is fiatal tételekkel van dolga, ráadásul a teljes egészében boros hordóban érlelt tételeik külön izgalmat hoznak a szortimentjükbe. Ezek alapján nagy esély van rá, hogy 5-10 év múlva már elképesztően komoly tételek fognak kijönni a Kilchoman Distillery falai közül...

A fentiekkel szemben a Christian Drouinnak már 1939-ból is van vintage kiadása, ugyanakkor rájuk is jellemző a kifejezetten bátor hordóhasználat. Az áprilisi kóstolósor legidősebb tétele egy 1987-es kiadás volt, ami a hosszú érlelési idő ellenére meglepő frissességet hozott, azonban a legizgalmasabbnak mégis a tokaji hordós finiselésű tétel bizonyult, amelyben a boros jegyek nagyon szépen integrálódtak az almapárlatba.

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!