Még anno a soft opening időszakban látogattam el többször (itt meg itt) az Urban Tigerbe, ami a rendkívül erős kezdést követően a hírek szerint visszaesett színvonalban, most azonban úgy néz ki, hogy a városi tigris újból erőre kapott, köszönhetően két kulcsember leszerződtetésének.
Urban Tiger
A bárban Tarjányi Zsolt lett a főnök, aki bátran nyúlt a különleges összetevőkhöz a klasszikusokra épülő új koktéllapon. Találkozhatunk pl. fürjtojással a Whisky Sour twistben vagy Calpicóval és eukaliptisz szódával a Ramos Gin Fizz twistben. Külön öröm számomra, hogy nagy hangsúlyt kaptak a gin tonikok, a nekem készített változat pl. az egyik legjobb volt, amit valaha kóstoltam.
Gin Tonic: Ginraw gin, Fever-Tree tonik, gyömbér, zöld alma
P.I.M.P. (Bellini twist): mályvacukorral infuzált barna rum, prosecco, őszibarack, gránátalma, rózsavíz
Above the Clouds (Whisky Sour twist): Monkey Shoulder whisky, Frangelico, gyömbér, fürjtojás, St. Germain hab
Oriental Plants (Ramos Gin Fizz twist): Ketel One vodka, Calpico, eukaliptusz szóda
Take Away Coffee (Espresso Martini twist): Unicum Riserva, kávélikőr, ristretto, vanília, csokoládé bitter
A konyha Krizmanics Norbert séf irányítása alá került, aki a korábbi délkeleti-ázsiai stílus helyett elkezdte újhullámos, fúziós irányba tolni az ételeket. A húsleves a múltkori levespornós magasságokat verdesi, a tonhaltatár után pedig garantáltan átértékeled a tonhalról alkotott véleményedet. Norbit nemhiába tartom a - sajnos már bezárt - Odú óta az egyik legtehetségesebb fiatal magyar séfnek...
Vietnami tavaszi tekercs
Thai kókuszos tyúkhúsleves
Tonhaltatár avokádóval
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!