A Tuk Tuk Barról már többször posztoltam itt a Koktél Blogon, legutóbb pedig a bár új koktéllapjának bemutatójára hívtak meg, amit ezúttal food pairinggel is kiegészítettek. A színvonal a korábbiakhoz hasonlóan nagyon rendben volt, két párosítás kifejezetten jól sikerült: a rajnazi rizlingre és bodzalikőrre felépített Livi's Rizling Fizz almás rétessel és kék sajttal, illetve az érlelt tequilán alapuló Salty Bird karamellás-passion fruitos macaronnal. Előbbinél szépen reflektált az almás rétes a bodzára, a kék sajt pedig a borra, míg utóbbinál remek ötlet volt a sós és az édes összehozása (ez a kettős egyébként is nagy kedvencem). Íme a teljes menü.
Livi’s Rizling Fizz
Összetevők: rajnai rizling, bodzalikőr, cukor, citrom, szóda.
Food pairing: almás rétes, kék sajt.
Japanese Smash
Összetevők: japán maláta whisky, friss bazsalikom, lime, cukor.
Food pairing: répa, mozarella, paradicsom.
Yellow Dragon
Összetevők: vodka, licsilikőr, gyömbér, citromfű, gyömbérsör, chili.
Food pairing: garnéla.
Salty Bird
Összetevők: érlelt tequila, rózsalekvár, só, bors, citrom, fahéj.
Food pairing: karamellás-passion fruitos macaron.
Passion Coffee
Összetevők: érlelt rum, passió gyümölcs püré, ristretto, lime.
+
Uborkás Martini
Összetevők: friss uborka, vodka, lime, cukor.
Food pairing: gyömbér.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!