Korábban már többször is írtam arról, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően itthon is üdvözítő lenne, ha a hazai szállodák bárjai minél inkább önálló brandet képviselnének, amivel a hotel vendégkörén kívül esőket is jobban képesek lennének bevonzani. Az elmúlt években érezhetően fejlődés indult be ebben a tekintetben (is) Budapesten. A High Note SkyBar pl. mindenképpen a progresszív helyek között foglal helyet, ugyanis nem érik be annak meglovagolásával, hogy egyébként a világ legjobb szállodájának választott Aria Hotel tetején működnek. Már a nyáron is azt tapasztaltam, hogy egyre komolyabb koncepció kezd összeállni a Szent István Bazilika kupolája mellett működő rooftop bárban, azonban most olyat raktak össze, ami egyedülálló a fővárosban.
Az őszi-téli időszakra ugyanis az egész High Note SkyBar átöltözött a "The Forest" nevet viselő tematika alapján. Ez azt jelenti, hogy a backbarban, a bárpulton, az asztalokon, a teraszon, de még a padlón is megjelennek az őszi-téli erdő igényesen kidolgozott elemei, amire a koktélokkal és a bar fooddal is nagyon erősen reflektálnak.
Ring of Spirits: Diplomático Exclusiva, Patrón XO Cafe, Pineau des Charentes, sós pisztácia szirup, lime, sós fehércsokoládés kruszta.
Lumberjack´s Glade: Gentleman Jack, Ardbeg 10, Cynar, juharszirup, citrom, koktélparadicsom, whisky barrel aged bitter.
Fairy Land: pimenta, Amaretto Disaronno, citrom, cukor, csokoládé bitter, tojás.
Alaszka: fenyőággal marinált lazac, lazackaviár, fenyőmag, citrom.
Tás: kacsamáj mousse, szilva, kacsamell sonka, briós.
Vadon: vaddisznó pofa, csicsóka, birsalma, dohány kávé.
Erdő: szarvasgerinc, boróka, paszternák, cikória.
Hajnali dér: csipkebogyó, csokoládé, almás pite.
Avar és kavicsok: fenyő, sóska, borbolya, fekete bodza, melasz.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!