Izgalmas élményekkel várja az Unicum és a Boutiq’Bar az Unicum Riserva rajongóit a Gourmet Fesztiválon. Az érdeklődők az Unicum standjánál Nagy Zoltán bártender koktéljait kóstolhatják meg.
Az Unicum Riserva egyedi karakterét a duplahordós érlelésnek köszönheti, amely során az Unicum először a gyár legrégebbi, 80 éves hordójában képződött „fekete mézen” érlelődik, majd tokaji aszús hordóba kerül át. Sajátságos, tökéletes harmóniáját, illetve utánozhatatlan karakterét ez a kettősség teremti meg.
Nagy Zoltán, a budapesti Boutiq’Bar társtulajdonosa három különleges Unicum Riserva variációval készült a Gourmet Fesztiválra: a citrusos, tőzegáfonyalével megalkotott Ruby Riserva, a Gomme sziruppal és Angostura bitterrel készült Riserva Fashioned és a Unicum Riserva perfect serve-je, a nagy jégkockára töltött Riserva On Ice között mindenki megtalálja a maga kedvencét.
RUBY RISERVA
Összetevők:
50 ml Unicum Riserva,
100 ml tőzegáfonyalé,
2-3 öntet Acidum Citricum.
Pohár: Riserva Pohár, long drinkes pohár vagy borospohár.
Elkészítése: az Unicum Riserva poharát telerakjuk jéggel, erre töltjük az Unicum Riservát, a tőzegáfonya levet, majd hozzáadjuk az Acidum Citricum oldatot. Megkeverjük és a végén hozzápótoljuk a jeget.
Dísz: szárított vagy friss lime szelet.
RISERVA FASHIONED
Összetevők:
50 ml Unicum Riserva,
5 ml Gomme szirup,
2 öntet Angostura bitter.
Pohár: Riserva Pohár vagy short drink.
Elkészítése: az Unicum Riservát, a gomme szirupot és az Angostura bittert sok jéggel a pohárban elkeverjük majd narancshéjjal díszítjük.
Dísz: narancshéj.
Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!