Ezúttal a szentpétervári Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Roman Rizovatov látogatott el a budapesti Buddha-Bar Loungeba, ahol thai-orosz fúziós koktélokkal csatlakozott Ossama Kutaini executive chef éppen futó thai menüjéhez.
Roman Rizovatov
Mad Sand: Jim Beam Rye whiskey, Massandra erősített bor, licsi, mangó nektár, licsilé, meggylé. Száraz, kesernyés ízvilág igazán különleges összetevőkkel.
Thai Russian: kakaóbabbal infuzált José Cuervo Especial tequila, citromfűvel ízesített kvasz, Kahlúa kávélikőr, csokoládé bitter. Keserédesség, meglepő módon zöld banánra és kókuszra emlékeztető jegyekkel.
Midday Fizz: ribizlilével és csipkebogyóval infuzált gin, kaffir limelé, pillangóborsóval infuzált szaké szóda, gyömbérszirup. Az ázsiai vonalat talán ebben fogta meg legjobban Roman Rizovatov.
Marinált marhahúsos saláta yuzuval és savanyú uborkával
Tom Yum leves homárral
Nyelvhal filé feketecsalán szalszával
Bárány bélszín tamarinddal és sárga curryvel
Ázsiai citromfüves tápióka ropogós kókuszos rizzsel
Fotók: Pintér Árpád
A koktélok és az ételek 2016. március 26-ig rendelhetőek a budapesti Buddha-Bar Hotelben, további részletek itt.
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!