Nemrég volt szerencsém lekóstolni néhány gint, melyeket – egyelőre – még nem lehet kapni Magyarországon kereskedelmi forgalomban. Nordés, Gin Mare, Brockmans és Mombasa Club.

Kóstolósor

Fotó: Koktél Blog

 


 

NORDÉS ATLANTIC GALICIAN GIN

A galiciai Nordés Gin alapjaként egy albariño szőlőből készült párlat szolgál, a fűszerezettséget pedig olyan összetevők biztosítják, mint a zsálya, a kardamom, a kinin, a hibiszkusz, a ceyloni fekete tea, a verbéna, a babérlevél, az eukaliptusz, a sziksófű, a borsmenta vagy a gyömbér. Elképesztően komplex, parfümös gin, a kedvenc tételem volt a kóstolósorból.

Nordés

Fotó: thewhiskyexchange.com
     


 

GIN MARE MEDITERRANEAN GIN

A spanyolországi Costa Brava és Costa Dorada környékéről származó Gin Mare különlegessége, hogy a gabonaszeszben a kakkukfű, a bazsalikom, a citrusok, a boróka, a koriander, a kardamom és a rozmaring tengely mellett az arbequina oliva is megtalálható. Illatában kicsit megtévesztően erős a rozmaring hatása, mivel az íze már kevésbé karakteres. 

Gin Mare

Fotó: thewhiskyexchange.com


 

BROCKMANS GIN

A Brockmans mintha nem is gin, hanem valami bogyós gyümölcsös likőr lenne. A 100 éves copper lepárlóban desztillált gabonaszeszt borókával, kasszia- és édesgyökérrel, citromhéjjal, korianderrel, angyalgyökérrel, narancsgyökérrel, mandulával, flórenci nőszirommal, áfonyával és feketeszederrel is ízesítik. Utóbbi kettő rendkívüli intenzitással jelenik meg mind az illatában, mind az ízében. Kétségkívül a kóstolósor legérdekesebb tagja.

Brockmans

Fotó: thewhiskyexchange.com


 

MOMBASA CLUB LONDON DRY GIN

A fenti new age ginekkel szemben ez egy klasszikus, borókanehéz, London dry stílusú gin, small batch kivitelben, négyszeresen lepárolva az angol fővárosban. A hangsúlyos boróka mellett pl. kasszia- és angyalgyökeret, koriandert, szegfűszeget és köményt tartalmaz. Nevét az 1885-ben alapított Mombasa Clubról kapta, akik Angliából importáltak gint Zanzibar szigetére.

Mombasa Club

Fotó: thewhiskyexchange.com


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!