A Chilei Köztársaság Nagykövetsége nemrég a Blue Fox The Barban szervezett egy Pisco délutánt, ahol megismerkedhettük a chilei (és perui) szőlőpárlattal, illetve az ebből készült klasszikus koktéllal, a Pisco Sourral is.

receptúra pisco pisco sour blue fox the bar felhősi attila pisco control alto del carmen

Carlos Gajardo és Felhősi Attila (Fotó: Sajó Dóra)

 


Carlos Gajardo konzul elsőként bemutatta a Pisco sztoriját, kóstolhattunk egy itthon is ismert (Pisco Control) és egy különleges piscót (Alto del Carmen), majd lekevert egy Pisco Sourt, ami abban különbözött a jól ismert receptúráktól, hogy vizet és fahéjat is tartalmazott (ezzel egyrészt könnyedebb, másrészt izgalmasabb lett). Aztán Verónica Chahin nagykövetasszony készített blenderben egy frozen változatot, mangóval és Angostura bitterrel kiegészítve, ráerősítve a nyárias, gyümölcsös vonalra. Végül a Blue Fox The Bar twistjeit próbálhattuk ki Felhősi Attila vezető bártender vezetésével, mégpedig egy portói boros verziót (ez volt a személyes kedvencem), valamint egy Vortexben (!) bazsalikommal, mangóval és ananásszal készült változatot.

receptúra pisco pisco sour blue fox the bar felhősi attila pisco control alto del carmen

Piscók (Fotó: Koktél Blog)

PISCO SOUR

Összetevők:
1/3 rész pisco,
1/3 rész citromlé,
1/3 ásványvíz,
tojásfehérje,
porcukor,
fahéj.

Pohár: pezsgős flőte.

Elkészítése: shakerben.

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!