A St. Andrea márkanév már eddig is garancia volt a minőségre, elég ha a borokra vagy a fine dining étteremre gondolunk. Tavaly viszont minden korábbinál merészebbet vállaltak fel és rooftop bárt nyitottak a főváros közepén. A tetőtéri bárok manapság nagyon trendinek számítanak, így a kategória önmagában még nem számít bevállalósnak, az viszont igen, hogy nem elégedtek meg egy egyszerű borbárral (ami ugye kézenfekvő lett volna), hanem a borok mellett legalább akkora hangsúlyt kaptak a koktélok is, ugyanis Oláh Richárd vezetésével egy nagyon erős, letisztult koncepciót raktak össze a koktéllapon. Íme egy kis ízelítő.
St. Andrea Wine & Skybar
Matured Manhattan (kisméretű, közepesen kiégetett tölgyfahordóban érlelve): Maker's Mark bourbon, Punt e Mes, csokoládé bitter
Way of the Samurai: Nikka from the Barrel, koshu, pirított és füstölt zöld tea, zöld tea szirup, baracklekvár
Zwack me I'm Famous: Unicum Riserva, Dictador 20 éves rum, tokaji aszú szirup, csokoládé bitter, narancs bitter
Fotók: Farkas Krisztián @ Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!