Érdekes, hogy az ízesített whiskyk elmúlt években kiszélesedő palettáján pont a legkonzervatívabbaknak számító skótok tudtak egy teljesen új és egyedi termékkel előállni. A Ballantine’s ugyanis kitalálta, hogy brazil lime szárított héján érlelt whiskyt dob piacra, a Koktél Blog pedig meghívást kapott az egyik hazai bemutatójára.



A 35 fokosra beállított Ballantine’s Brasil tökéletesen betölti szerepét: szélesebbre nyitja a Balli eddigi fogyasztóközönségét, hiszen a skót füstösséget egyértelműen háttérbe szorítja a brazil citrusosság, így azok számára is abszolút fogyasztható, akik nem szeretik a karakteres whiskys jegyeket. Ráadásul nemcsak az íz- és illatvilága, hanem a dizájnja is tökéletesen illeszkedik a közeledő nyárhoz.

A kóstolás során a tiszta és a jégre töltött verzió közül nálam az utóbbi nyert: a kicsit harsány kesernyés ízeket remekül visszafogja az alacsonyabb hőmérséklet. A Mix it with Brasil reklámszlogen is mutatja azonban, hogy a zöldcitromos Ballit inkább kevert italokba szánják, a bemutatón long drinkek formájában próbáltuk ki. Számomra lemon-lime szódával adta a legjobban, ugyanis a citrusok itt szép harmóniába kerültek egymással, a csípős gyömbérrel és a keserű tonikkal viszont már jóval határozottabb, karcosabb italt kaptam. Bár tőlem egészen távol áll a Cuba Libre fogyasztása, akik ezt a vonalat kedvelik, azok nyugodtan kipróbálhatják a Brasilt kólával is, mert amúgy jól működnek egymással.



Ken Lindsay, a  Ballantine’s márkanagykövete mutatja be a Brasilt:



A Ballantine's Brasil reklámfilmje:



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!