Ahogyan az előző posztban írtam, pénteken volt egy Bacardí Legacy Night a GoodSpirit Whisky&Cocktail Barban, mégpedig a tavalyi és az idei magyar Bacardí Legacy győzteseivel, vagyis Schök Norberttel és a berlini nagydöntőre készülő Gózon Péterrel, illetve a tavalyi Bacardí Legacy Global TOP3-as résztvevőjével, Moe Aljaffal, akinek több koktélját is lekóstoltam.

receptúra moe aljaff madras scotch and salt carousel sherry madras curry dewars laphroaig mozart pedro ximénez sherry gózon péter schok norbert bacardi legacy

Carousel: Bacardí Ron 8 Años, Pedro Ximénez sherry, banánlikőr, sós karamell, citromlé

 

A tavalyi Bacardí Legacyn is sikert arató Carousel alapvetően egy digestif koktél, azonban a mai trendeknek megfelelően nem csupán az édességről szól: Moe koktélja például a sós karamell miatt telitalálat. A Scotch & Saltban nagyon karakteresen jelenik meg a tőzegfüstös Laproaig, amire még rá is erősít a só, de a Pedro Ximénez sherry és a Mozart Dark Chocolate likőr már kellő izgalmat visz bele. Az igazán nagy durranás viszont a curryvel készült Madras, ami kifejezetten szépen mutatja meg magát az egyébként nagyon karakteres fűszerkeverék. 

receptúra moe aljaff madras scotch and salt carousel sherry madras curry dewars laphroaig mozart pedro ximénez sherry gózon péter schok norbert bacardi legacy

Madras: Bacardí Carta Oro rum, madras curry, ananász, kókusz, kaffir lime, thai bazsalikom; Scotch & Salt: Dewar´s whisky, Laphroaig whisky, Pedro Ximénez sherry, Mozart Dark Chocolate likőr, só.

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!