Ahogyan az előző posztban írtam, pénteken volt egy Bacardí Legacy Night a GoodSpirit Whisky&Cocktail Barban, mégpedig a tavalyi és az idei magyar Bacardí Legacy győzteseivel, vagyis Schök Norberttel és a berlini nagydöntőre készülő Gózon Péterrel, illetve a tavalyi Bacardí Legacy Global TOP3-as résztvevőjével, Moe Aljaffal, akinek több koktélját is lekóstoltam.
Carousel: Bacardí Ron 8 Años, Pedro Ximénez sherry, banánlikőr, sós karamell, citromlé
A tavalyi Bacardí Legacyn is sikert arató Carousel alapvetően egy digestif koktél, azonban a mai trendeknek megfelelően nem csupán az édességről szól: Moe koktélja például a sós karamell miatt telitalálat. A Scotch & Saltban nagyon karakteresen jelenik meg a tőzegfüstös Laproaig, amire még rá is erősít a só, de a Pedro Ximénez sherry és a Mozart Dark Chocolate likőr már kellő izgalmat visz bele. Az igazán nagy durranás viszont a curryvel készült Madras, ami kifejezetten szépen mutatja meg magát az egyébként nagyon karakteres fűszerkeverék.
Madras: Bacardí Carta Oro rum, madras curry, ananász, kókusz, kaffir lime, thai bazsalikom; Scotch & Salt: Dewar´s whisky, Laphroaig whisky, Pedro Ximénez sherry, Mozart Dark Chocolate likőr, só.
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!