Már régóta vallom, hogy a magyar szeszes italok népszerűségét, fogyasztói körének kibővítését nagyban elősegítené, ha a bárokban sokkal bátrabban alkalmaznák az autentikus hazai termékeket. Ugyan néhol alkalomadtán felbukkan egy-egy itthoni pálinkából vagy borból készült kevert ital, de tapasztalataim szerint az elmúlt években egyedül az Unicum Szilvából készült Zwack & Soda lett szélesebb körben ismert. Ezért is örültem meg annak, hogy a tokaji Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Étterem közös szervezésében megrendezik a I. Disznókő Tokaji Koktélversenyt. Ráadásul még a versenykoktélok zsűrizésére is felkértek, ahol többek között Ulric Völkel-Nijs-szel, a Hayman’s Gin márkanagykövetével együtt pontozom majd a tokajis kreációkat.
A megmérettetés három fordulóból áll: elsőként a jelentkezőknek egy Disznókő Tokaji Késői Szüret 2012 (mely a pincészet szerint „az első lépés a nagy tokaji édes borok világában”) alapú koktél receptúráját kellett megalkotniuk és egy fénykép kíséretében elküldeniük október 26-ig. A legjobbnak ítélt kreációkat a november 6-i középdöntőben újra el kell készíteniük a versenyzőknek, a legmagasabb pontszámot kapó öt koktél megalkotója pedig a délutáni döntőben egy új italt kever le, mégpedig egy meglepetés tokaji borból. A rendezvény záróeseménye egy koktél- és borvacsora, ahol Osama Kutaini, a Buddha-Bar Étterem executive chefje által összeállított fogások mellé a Disznókő Pincészet borait és a verseny legjobb koktéljait szolgálják fel.
I. DISZNÓKŐ TOKAJI KOKTÉLVERSENY
A verseny kiírása itt érhető el.
Az I. helyezett 100 000 Ft készpénzt és Disznókő borválogatást, a II. helyezett 50 000 Ft készpénzt és Disznókő borválogatást, a III. helyezett 25 000 Ft készpénzt és Disznókő borválogatást nyer.
A rendezvény záróeseménye egy koktél- és borvacsora, melynek részletei itt olvashatóak.
A középdöntőben résztvevő koktélok receptúrája fényképekkel együtt itt tekinthető meg.
Időpont: 2014. november 6.
Helyszín: Buddha-Bar Étterem (1052 Budapest, Váci út 34.)
Csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!