A franciaországi Le Logis Grey Goosenál nemrég tanulmányúton járt Ódor András hazaérkezve egy remek mini workshopot tartott a tapasztalatairól és résztvevőként még a Grey Goose Vodka elsőszámú nyári koktélját, a Le Grand Fizzt is elkészíthettük.  A lenti hivatalos receptúrához képest egy picit változtattunk az arányokon és a díszítésen, valamint a kevesebb bodzalikőr mellett cukorral biztosítottuk a balanszot. 

grey goose vodka le grand fizz ódor andrás receptúra

 


Összetevők:
1,5 rész Grey Goose Vodka,
1 rész St. Germain bodzalikőr,
0,5 rész frissen facsart lime (kb. fél lime leve),
2 rész hűtött szódavíz,
3 cikk friss lime a díszítéshez.

Elkészítés: egy nagy cabernet borospoharat tegyünk tele koktéljéggel, töltsük rá a vodkát és a bodzalikőrt, facsarjuk bele a fél lime levét és húzzuk fel a szódavízzel. Óvatosan keverjük meg, díszítsük a lime cikkekkel és egy Grey Goose keverőpálcával.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!