Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel lepárlóüzem. A mérföldkőnek számító születésnap alkalmából világszerte számos meglepetéssel készülnek a márka rajongóinak.  Budapesten, a Szervita téren néhány hete megnyílt Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar egy szelet Lynchburg-öt varázsol a belváros szívébe, ahol bepillanthatunk a lepárlóüzem mindennapjaiba, a whiskey készítés folyamatába, de akár limitált kiadású, különleges italokat is megkóstolhatunk. Welcome to Lynchburg.

jackdaniels whisk(e)y tennessee whiskey jack daniels 150 pop up bar

 


Az idén 150. éves Tennessee-i lepárlóüzem születésnapi meglepetés sorozatából Magyarország sem marad ki. Nemrég, három hónapra Budapest szívébe költözött az Egyesült Államok legértékesebb whiskey-jének szülővárosa, Lynchburg. A legendás helyszín a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ban elevenedik meg, amely nem csak méltóképpen tiszteleg a márka hagyományai előtt, de remek alkalmat kínál arra, hogy a 150 éves ital kulisszatitkaiba is bepillanthassunk.

jackdaniels whisk(e)y tennessee whiskey jack daniels 150 pop up bar
A Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar tematikus programokkal várja az érdeklődőket. Lépésről-lépésre ismerkedhetünk meg a whiskeykészítés folyamatával és minden olyan különleges módszerrel, amely egyedivé teszi a világhírű italt. Közelről megvizsgálhatjuk például a fehértölgyből készült hordókat, amelyek kiemelten fontos szerepet töltenek be a legendás whiskey elkészítésében. A Jack Daniel’s különleges ízét egy régi Lincoln megyei eljárás, a faszenes szűrés adja, és a vendégek azt is megtapasztalhatják, milyen lenne az ital, ha ezt a módszert kihagynák a készítők. A kiállításon olyan emblematikus alakokkal is megismerkedhetünk, akik fontos szerepet játszottak a márka életében. A pultok mögött profi bártenderek állnak, akik nem csak koktélkülönlegességekkel készülnek, hanem akár bennfentes titkokat is elárulnak a választott italunkról. A teljes portfóliót limitált kiadású whiskeyk színesítik, ráadásként pedig egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek a Pop Up Bar vendégei: a 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videó és VR szemüvegek segítségével egyedülálló virtuális élményben lehet részesülni.

jackdaniels whisk(e)y tennessee whiskey jack daniels 150 pop up bar

Jack Daniel's 150 Pop Up Bar: 1052 Budapest, Fehér Hajó utca 1.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián, Koktél Blog


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!